Wij waren op de laatste service van Filly's en dit is waarom het superjammer is dat ze moeten sluiten

Het zijn de meisjes van Filly's die als eerste de deuren van hun pop-uprestaurant moeten sluiten. Ze haalden het niet van die andere klepper in Kortrijk, Meat & Griet. Wij gingen eten tijdens de laatste service van Fanny en Veronique en hoewel de wedstrijd onverbiddelijk verder gaat, zullen wij de vuldames zeker missen en dit is waarom:

1. Niet lullen, maar vullen

Dè quote van dit seizoen, maakte ook direct duidelijk wat het concept van Fanny en Veronique zou zijn.

"Niet lullen, maar vullen", en dat hebben ze dan ook gedaan. Alles hebben zij voorzien van een smakelijke vulling. Peren, paprika's, portobello's, ...

Er zouden ongetwijfeld nog leuke quotes gekomen zijn als Filly's niet had moeten sluiten.

2. Hun liefde voor West -f*cking- Vlaanderen

De meisjes kregen veel kritiek te verwerken na de tweede aflevering. Fanny en Veronique die alle twee uit Antwerpen afkomstig zijn, lieten de moed even zakken toen bleek dat ze richting West-Vlaanderen moesten rijden om hun pop-up te openen.

Gelukkig herpakten ze zich snel en Veronique vertelde ons afgelopen weekend nog dat ze West-Vlaanderen echt zou missen, moesten ze de deuren moeten sluiten.

De gastvrijheid die ze ervaren hebben bij de West-Vlamingen zullen ze nooit vergeten, net zomin als de vrienden die ze gemaakt hebben in Kortrijk. "We hebben vrienden voor het leven gemaakt", aldus Veronique.

3. Ze hadden zich net volledig herpakt

Van alle duo's waren Fanny en Veronique diegenen die het meest te verduren hebben gekregen als het op hun team aankomt. Ze hadden behoorlijk wat stress om een kok te vinden, maar waren wat blij toen ze toch een volwaardig team konden samenstellen.

Na een week veranderden ze hun hele menu, maar dat was niet helemaal hun eigen idee ... Hun gerechtjes zagen er plots meer uit als torentjes dan als gevulde gerechtjes. Op tv zagen we een paar keer dat een van de meisjes werd afgesnauwd door souschef Ivo, maar de onzekerheid van Fanny speelde op. Dat zorgde ervoor dat het pas na het jurybezoek was dat ze de samenwerking met Ivo toch stopzetten.

Veronique beseft dat ze veel meer kans hadden gehad op de ster mochten ze zich niet hebben laten doen door hun bazige souschef. Gelukkig geraakten de meisjes 'back on track', maar ze werden uiteindelijk toch genomineerd voor sluiting. We hadden ze zo graag nog verder zien evolueren met hun simpel, maar steengoed concept.

4. 's Nachts nog stemmen ronselen in de Overpoort

Na hun nominatie bleven de dames niet bij de pakken zitten. Veronique vertelde ons dat ze na hun service zelfs nog stemmen zijn gaan ronselen in de Overpoortstraat in Gent.

Dat toont hoe graag ze wilden verdergaan met hun pop-uprestaurant. In ruil voor een stem mocht je op de foto met de dames en dat in het midden van de nacht. De dag erna stonden de meiden opnieuw paraat om 8 uur 's ochtends in hun pop-uprestaurant.

Ook op hun laatste dag zagen we de meisjes alles geven, ook al merkten we dat de zenuwen toch gespannen stonden. Veronique vertelde ons dat ze echt niet wilden sluiten, maar dat ze alles gedaan hebben wat ze konden. Daardoor zouden ze vrede kunnen nemen met een eventuele sluiting.

Die motivatie en dat doorzettingsvermogen had hen nog ver kunnen brengen in de wedstrijd en we waren benieuwd om te zien met welke acties ze nog zouden komen om in de running te blijven.

5. Het was er bovenal superlekker

Bovenal waren de gevulde gerechtjes van Fanny en Veronique gewoon superlekker. Afgelopen weekend gingen wij zelf nog eten bij Filly's en wat waren we verrast! De portobello met de meest smeuïge risotto en kleine stukjes chorizo. Zacht en pikant, perfect vermengd met elkaar.

Het hoofdgerecht, de gevulde paprika zag er eerder plat dan gevuld uit, maar smaakte superlekker. En voor de pralinebeignet hadden ze niet meer genoeg van alle nodige ingrediënten, maar maakten ze een aangepaste versie die er niet alleen fantastisch uitzag, maar ook overheerlijk smaakte.

Hun pop-uprestaurant zelf was ook enorm gezellig ingericht. Overal kistjes gevuld met vazen, flessen en planten, een krijtmuur gevuld met inspirerende quotes, ... Qua inrichting was Filly's zeker onze favoriet.

Ze hadden nog zo veel met hun concept kunnen doen en daarom is het zo jammer dat ze nu al de deuren moeten sluiten. Stiekem hopen we dat we nog van hen zullen horen in de toekomst, want vullen, dat kunnen ze als de beste!

© Jana Pollet

Lees meer