9 dingen die ons opvielen in de nieuwe trailer van Deadpool 2

Het is nog superlang wachten op de nieuwe 'Deadpool', maar Ryan Reynolds weet ons met een eerste kijk warm te houden. In de trailer zien we Deadpool opschrikken van een overval, waarop hij zich rept naar het dichtstbijzijnde telefoonkotje om zich om te kleden. Dit duurt echter zo lang dat hij te laat komt, typisch. De trailer zit ook vol met referenties naar andere superhelden en films. Voor het geval je er enkele gemist hebt, vind je ze hieronder netjes onder elkaar.

1. De onlineversie versus de cinemaversie

Ondertussen heeft de meerderheid de onlineversie al wel gezien, maar in de Verenigde Staten krijgen de cinemagangers vlak voor de film Logan de trailer te zien. Al wijkt hij een beetje af van de internetversie. Zo krijgen we in de onlineversie als eerste liedje St. Elmo's Fire (Man In Motion) door John Parr te horen. In de versie die men te zien krijgt voor Logan, is dit Angel Of The Morning van Juice Newton. Wat toevallig hetzelfde liedje is waar Deadpool mee begint.

2. De niet zo stiekeme Logan-referenties

De meest opvallende hints zijn die van de nieuwe Wolverine-film, Logan. Wanneer Deadpool naar het telefoonkotje rent, kan je duidelijk achter hem in het groot boven de ingang van de cinema Logan zien staan. Ook terwijl hij tegen de neergeschoten man praat, krijgen we de poster van Logan te zien. Maar hopen op een collaboratie moeten we niet, dit besef je dubbel zo hard wanneer je Logan al gezien hebt.

3. Deadpool op de Superman-soundtrack is geniaal

Terwijl Wade Wilson naar het telefoonkotje rent, krijgen we de Superman-soundtrack te horen. De muziek van John Williams voor de legendarische film uit 1978 werd een iconisch nummer dat iedereen zeker en vast al eens heeft gehoord. Je zou dus kunnen denken dat Warner Bros. hier niet mee akkoord zou gaan, alleen al maar omdat Deadpool van 20th Century Fox is. En toch krijg je de bekende melodie te horen, wat wij absoluut niet erg vinden.

4. Nathan Summers is cumming!?????

Wie is Nathan Summers? Voor sommigen gaat er misschien een belletje rinkelen wanneer we Cable zeggen. Cable - lid van de X-Men - is een personage in de nieuwe Deadpool, maar er is nog niet geweten wie deze rol op zich gaat nemen. Dat hij komt, is zeker. Zo kan je "Nathan Summers Cumming Soon" lezen op het telefoonkotje terwijl Wade zich zo snel mogelijk aan het omkleden is.

5. Wie is Laird in godsnaam?

Zoals al is gezegd in het eerste puntje, zijn er enkele verschillen tussen de online en cinemaversie. Zo telefoneert Deadpool niet in de cinemaversie. In de onlineversie belt hij nog even naar Laird, wie later zijn kostuumontwerper blijkt te zijn. Wat vreemd is want Angus Strathie was de kostuumontwerper voor de eerste Deadpool. Misschien was Laird een helpende hand, die nooit vermeld werd.

6. Komt Nathan Fillion, euhm de hitserie Firefly terug?

De Firefly-referentie wil niet zeggen dat de sci-fi-serie van Joss Whedon terugkomt. Maar het is wel een referentie naar actrice Morena Baccarin. Voor zij een prostituee speelde en het liefje van Wade Wilson werd, schitterde zij in de reeks Firefly. Hoewel zij geen rol krijgt in de trailer, wordt er toch aan haar gedacht. Wat wij toch wel heel schattig vinden.

7. Weer een cameo voor Stan Lee. Surprise surprise!

Wanneer Deadpool eindelijk omgekleed is, krijgen we Stan Lee te zien. Hij geeft hem een compliment over zijn outfit, waarop Deadpool hem het zwijgen oplegt met een simpele "Zip it". Wil dit zeggen dat Lee terug dezelfde rol op zich neemt als in de eerste Deadpool? En de gastheer van een stripclub wordt? Wat hij absoluut niet erg zou vinden, dit liet hij weten aan het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly.

8. Een streepje muziek van Hans Zimmer

Voor hij componeerde voor andere superhelden zoals Batman, Superman and Wonder Woman, werkte hij samen met Tony Scott aan de film van Quentin Tarantino True Romance. Samen maakten ze een prachtig stukje muziek, dat nu ook gebruikt wordt in de trailer. Terwijl Deadpool het lichaam onderzoekt en besluit zich erbij neer te leggen (letterlijk), hoor je het rustgevende liedje op de achtergrond. En nu krijgen we het niet meer uit ons hoofd.

9. Deadpool houdt zo te zien van zijn klassiekers

Deze laatste referentie is absoluut de vreemdste van de hoop. In de plaats van de aftiteling komt er een korte inhoud van The Old Man and The Sea op het einde. Waarom hiervoor gekozen werd, is niet duidelijk. Fans van de Deadpool-comics weten dat hij in de comics-serie Deadpool Killustrated de verhalen van verscheidene literaire klassiekers, zoals Moby Dick, Huckleberry Finn en Sherlock Holmes, te lijf moet gaan. Misschien heeft het hiermee iets te maken.

Hieronder het originele filmpje:

 

Lees meer