Horrorverhaal: in Frankrijk is de hoorn van een neushoorn er afgezaagd door dieven

Stop toch eens met je frustraties uit te werken op dieren! Na Gustavito het nijlpaard, die in Salvador werd neergemaaid is het nu de beurt aan de neushoorn uit de zoo in Thoiry, Frankrijk. Hij werd gedood door twee gangsters die 'm vermoordden nadat ze z'n hoorn afzaagden ... met een cirkelzaag. Want vandaag kan een neushoorn je zo'n 70.000 dollar opleveren. 

Hoe ver kan je eigenlijk gaan om een neushoorn te pakken te krijgen? Het merendeel onder jullie niet heel ver, waarschijnlijk. Wij zien die hoorns namelijk liever nog op de neushoorn, terwijl dat dier vrolijk ronddartelt. Maar de verkopers van hoorns zijn bereid om de wet te overtreden om aan het waanzinnige spul te komen.

In de nacht van maandag zes op dinsdag zeven maart zijn enkele individuen het Afrikaanse parkgedeelte in de zoo van Thoiry binnengedrongen. Ze kwamen in de neushoornbox terecht en vermoordden daar een dier van vier jaar oud. Daarna hebben ze de hoorn van het arme beest afgezaagd met een cirkelzaag.

Klacht neerleggen

De directie van de Zoo van Thoiry zal klacht neerleggen, zeggen ze aan een bericht aan franceinfo. "Ondanks de aanwezigheid van vijf personeelsleden konden ze deze verschrikkelijke daad ten uitvoer brengen." Er was trouwens ook een camera aanwezig, maar die was blijkbaar niet op dat gedeelte van het park gericht.

De Franse minister voor Milieu en dierenbescherming Ségolène Royal heeft al gereageerd op Twitter: "Het is tijd dat alle landen de handel in ivoor en neushoorns verbiedt." Maar als je weet wat zo'n hoorn opbrengt, gemiddeld zo'n 70.000 dollar per kilo, lijkt het ons dat we de laatste dode neushoorn nog niet gezien hebben.

Lees meer