Dames, deze app toont je hoe vaak mannen je onderbreken tijdens een gesprek

Woman Interrupted werd gecreëerd door het Braziliaanse reclamebureau BETC naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Het idee voor de app kwam er na het eerste presidentiële debat waarin Donald Trump Hillary Clinton meerdere keren onderbrak. Met deze app wil het bedrijf 'manterrupting' doen stoppen.

Woman Interrupted gebruikt de microfoon van je smartphone om na te gaan hoe vaak je onderbroken wordt tijdens een gesprek. Door stemfrequenties houdt de app bij hoe vaak een vrouwenstem overlapt wordt door een mannenstem. Er is ook een startproces waardoor de app jouw stem leert kennen.

© Woman Interrupted

Niet voor mannen

Wanneer een gesprek over is geeft de app het aantal onderbrekingen aan die in het gesprek voorkwamen. Ondanks dat de app vooral voor vrouwen is, zegt BETC dat mannen het ook kunnen gebruiken om te zien hoe vaak zij de vrouwen rond hen onderbreken. Mannen kunnen de app wel niet gebruiken om te zien hoe vaak zij onderbroken worden door een vrouw.

© Woman Interrupted

BETC zegt dat als meer mensen de app gebruiken, ze alle data kunnen vergelijken en zo nagaan hoe vaak manterrupting wereldwijd voorkomt. Het aantal onderbrekingen weergeven is slechts de eerste stap, het bedrijf wil met deze app manterrupting bespreekbaar maken en dat vooral in de zakenwereld.

Woman Interrupted kan je downloaden voor Android en iOS.

Lees meer