Duitsland in de greep van spoorloze 19-jarige weirdo die kind vermoordde op darkweb

Duitsland is in de greep van een gruwelmoord op een negenjarig kind. Die werd gepleegde door de 19-jarige einzelgänger Marcel Heße, die bovendien een video en foto’s van zijn daad postte op het darkweb. Ondertussen zijn er nieuwe beelden gevonden die mogelijk van Hesse zijn en die volgens de politie duiden op een tweede moord.

Buren schilderen Marcel Heße af als een einzelgänger en “hadden al het vermoeden dat er iets met de jongen aan de hand was”. De weirdo vermoordde in het dorp Herne de 9-jarige Jaden in de kelder van zijn woning.

Hesse wordt er van verdacht de moord via het anoniem internet, het darkweb, trots te hebben geopenbaard met foto’s en video’s. Dat zou hij gedaan hebben om “status te vergaren”.

Marcel Heße is een vechtsporter. Hij is niet groot (1.75 meter) maar volgens de politie psychisch “volstrekt in de war en onberekenbaar”.

"120 kilo zware beest"

De politie vreest dat Marcel Heße gisteren een nieuw slachtoffer heeft gemaakt. Op de sociale netwerken Reddit en Pr0gramm zijn foto’s en een mededeling die wijzen op een nieuw slachtoffer. Het zou ditmaal gaan om een vrouw.

De letterlijke tekst van de post op internet luidt: “Ik heb mezelf in mijn hand gesneden toen ik vocht met het 120 kilo zware beest. Ze bood meer weerstand dan het kind. Door marteling heb ik de gegevens van haar bank, PC en telefoon verkregen, vandaar dat ik de namen niet kan openbaren.”

Gestoord

De politie vraagt de bevolking van Herne en omgeving of er sinds vanochtend een vrouw wordt vermist. Het vermoeden bestaat dat het tweede misdrijf binnen een straal van 80 kilometer van Herne heeft plaatsgevonden.

Herne ligt ten noordwesten van Dortmund. Volgens omwonenden leefde Hesse in zijn eentje in het huis van zijn ouders, die naar een andere woning in Gelsenkirchen zouden zijn vertrokken. Hij leed een teruggetrokken bestaan. “Sandy, zijn zus, heeft ons eerder al eens verteld dat haar broer gestoord is”, vertelde de moeder van Jaden aan de Duitse krant Bild.