Goed om weten: PewDiePie recruteert volk voor z'n YouTube-channel

Nog 'ns op zoek naar een job? Dan kan je eventueel solliciteren bij YouTubefenomeen PewDiePie, want die heeft een vacature openstaan. Je moet er wel wat vaardigheden voor hebben, en liefst een paar jaar ervaring in de media, maar hé, nooit geschoten is altijd mis. Al zou het natuurlijk ook kunnen dat het om de zoveelste practical joke van de gamer gaat. 

PewDiePie, de blogger uit Brighton, echte naam Felix Kjellberg, zoekt collega's. 't Is te zeggen: hij zoekt een team mensen om zijn YouTubekanaal verder uit te bouwen. Dat blijkt toch uit een Facebookpost die hij online zwierde, en die al snel meer dan dertienduizend likes vergaarde.

Een groot deel daarvan is positief, iedereen wil wel deel uitmaken van het team achter de succesvolle vlogger, maar 't zal niet voor iedereen zijn. Eén voorwaarde is namelijk dat je naar Brighton verhuist, waar Kjellberg woont.

Hoax of stunt?

Anderen zijn dan weer verbaasd of ronduit negatief: zit PewDiePie zonder ideeën en heeft hij daarom die van een ander nodig? Of gaat het gewoon om een hoax? Dat zou ook niet de eerste keer zijn: een paar maanden geleden beloofde hij dat hij z'n account zou deleten als hij meer dan 50.000 volgers haalde. Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan.

Nu kan je dus, via een linkje naar een Google doc solliciteren, als je naar Brighton wil verhuizen tenminste. En als het allemaal niet te mooi om waar blijkt te zijn.