“Ik heb moeder neergestoken omdat ze een vampier is” beweert zoon die gelooft dat hij zelf weerwolf is

Sheaen Smith, een 29-jarige uit Bellingham, in de buurt van Seattle, heeft zijn moeder omgebracht met 20 messteken “omdat hij dacht dat ze een vampier was”. Het wordt nog zotter: Smith zelf beweert dat hij een weerwolf is.

Te veel naar True Blood gekeken? Twilight? Underworld misschien? Wellicht al die dingen in combinatie met zowel een historie in de psychiatrie als met crystal meth. Maar feit is: de dader houdt wel degelijk vol dat hij zijn moeder, de 67-jarige Aurora Buol-Smith, “moest” doodsteken omdat ze een vampier was. En dat hij zelf een weerwolf is.

Het mes waarmee de moeder was gestoken, werd in de woning aangetroffen. Smith, die zelf het noodnummer belde en ook niet ontkent dus dat hij de moord pleegde, is aangehouden en zal maandag worden voorgeleid. Dat wordt ongetwijfeld een schouwspel, want de kerel blijft blijkbaar vasthouden aan zijn verhaal.

Smith was trouwens nog maar drie dagen daarvoor ontslagen uit het St. Joseph Hospital, waar hij onder behandeling was voor een psychose.