Annelies uit De Mol door haar collega's betrapt op leugentje?

Een van de meest besproken kandidaten uit De Mol is ongetwijfeld Annelies. De oudste deelneemster blinkt vooral uit door afwezigheid of doordat ze haar bril nog maar eens vergeten is. Maar de leerkracht godsdienst zit wel nog in het programma en gaat bijgevolg gretig over de tong. Ook op haar school, want hoe kan iemand die zogezegd een 'burn-out' had, op Mollentrip gaan naar Zuid-Afrika?

Dat de makers van De Mol als de dood zijn dat er iets op voorhand uitlekt is al langer bekend. Zo mogen de kandidaten niet op voorhand aan hun omgeving zeggen dat ze meedoen aan De Mol of dat ze naar Zuid-Afrika gaan. Daarom verzinnen sommige deelnemers lange reizen naar andere landen en zoeken ze valse vakantiefoto's op Google.

Annelies pakte het tegen haar collega's nog iets anders aan. TV Familie vernam van iemand uit de schoolomgeving van de deelneemster dat ze aan haar collega's had gezegd dat ze een burn-out had. En ze zou een ziektenbriefje hebben binnengebracht. Uiteraard maakten de anderen op de school zich zorgen. Welke collega zou dat niet doen? Ten onrechte vinden zij nu, nu bleek dat Annelies een leugentje had verzonnen... om bestwil.

Zo kon het ook

Hoe Annelies het echt aanpakte is niet geweten, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het wel mogelijk om als leerkracht vrij te krijgen buiten de schoolvakanties. Leerkrachten kunnen namelijk 'terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden' aanvragen, beter bekend als 'verlof zonder wedde'.

Scholen zijn niet verplicht om dat goed te keuren, maar aangezien Annelies al heel lang in dezelfde school les geeft, is ze er waarschijnlijk wel in geslaagd om de directie te overtuigen. Overigens was het de eerste week van de opnames herfstvakantie en moest Annelies dus maar zo'n twee weken afwezig blijven. Een tweede keer op mollenjacht gaan zit er voor Annelies wellicht niet in, maar eventuele toekomstige leerkrachten, die willen meedoen en nog een smoes verzinnen om hun afwezigheid te rechtvaardigen, pakken het dus beter anders aan.

Lees meer