"Wat doet die brandende caravan in de begingeneriek?" Déze en andere Beau Séjour-vragen opgelost

Nu we eindelijk weten wie de moordenaar van Kato is, is de belangrijkste vraag van de één-reeks Beau Séjour opgelost. Maar toch zijn er nog een aantal vragen die bij ons zijn blijven hangen en die hebben we dan maar gesteld aan een van de scenaristen van de reeks.

Dat Marcus het gedaan heeft, dat weten we sinds zondagavond. Maar wat die brandende caravan uit de begingeneriek betekent, daar zijn we nog steeds niet achter. En zo hadden we nog wel een paar vragen waar we graag een antwoord op wilden krijgen. Dus we namen de koe bij de horens en gingen eens horen bij Sanne Nuyens, een van de scenaristen van Beau Séjour.

1. Waarom staat de caravan in de begingeneriek in brand?

Wat een mooie, dramatische begingeneriek had Beau Séjour toch. De Limburgse velden, het veerpontje, de schutterij, de bloedende vogelverschrikker en ook ... de caravan die in brand staat. Wij vroegen ons af waarom er in de generiek een brandende caravan te zien is, maar die in de reeks nergens terugkomt.

De producenten van de reeks vertellen ons dat het de bedoeling was om een bevreemdend en poëtisch gevoel mee te geven met de generiek. Eigenlijk wilden ze 'gewoon' mooie beelden op mooie muziek, zonder verborgen verhaallijnen en zonder clues naar de dader. Daarom is het zo dat de generiek allemaal beelden en voorwerpen bevat die in de reeks voorkomen, maar dat de generiek verder niet waarheidsgetrouw is.

2. Waarom is Charlie zichzelf gaan aangeven als hij niet de dader was?

Charlie wil zijn vader kwetsen en tegelijk zijn aandacht opeisen, daarom gaat hij zichzelf aangeven als moordenaar van Kato, Sofia en Leon. Charlie weet dat zijn vader veel verdriet lijdt door de dood van zijn neef Leon en hoewel hij een slechte relatie met Alexander heeft, probeert hij toch toenadering te zoeken door een fotomontage te maken van Leon voor zijn begrafenis.

Charlie wil dus wel de liefde van zijn vader, want hij geeft om hem en wil hem troosten. Alexander wimpelt hem echter af met de keiharde woorden dat hij kapot gaat bij de gedachte dat hij morgen voor het graf van Leon staat, maar dat het hem geen fluit zou kunnen schelen moest het het graf van Charlie geweest zijn. Hiermee wordt Charlie de liefde van zijn vader compleet ontzegd.

Door zichzelf aan te geven als moordenaar ziet hij enerzijds een manier om zijn vader publiekelijk te beschimpen -hij maakt van hem een flik met een seriemoordenaar als zoon- maar ook een manier om eindelijk aandacht van hem te krijgen. Weliswaar niet de positieve aandacht die Leon ooit van hem heeft gekregen, maar liever negatieve aandacht voor Charlie dan niet bestaan in de ogen van zijn vader.

3. Wat doet Ines met haar baby?

Volgens de scenaristen wil Ines de baby houden en alleen opvoeden. Daarvoor heeft ze financiële middelen nodig en daarom gaat ze ook mee in de drugsdeal van haar neefjes. Met het geld wil ze ergens anders gaan wonen, weg van haar studentikoze kamer en de oude hospita.

4. Hoe loopt het leven van Cyril verder?

In de serie zien we dat natuurlijk niet meer, maar Sanne Nuyens en Bert Van Dael (de andere scenarist), zien het zo dat Cyril verder opgevoed zou worden door oma Renée en Kristel. Ook Ines zal nog een belangrijke rol in zijn toekomst spelen en om hem blijven geven. Zijn vader leeft natuurlijk nog, maar hij zal waarschijnlijk levenslang in de cel zitten.

5. Komt er een vervolg op Beau Séjour?

De producenten benadrukken dat het nog te vroeg is om daar uitspraken over te doen.

Het is geen 'ja', maar dus zeker ook geen 'neen'!

Lees meer