Google gaat een futuristische campus bouwen en dit zijn de eerste beelden

In 2015 kondigde Google aan dat het plannen had voor een nieuwe campus. Een futuristisch nieuw gebouw, in tegenstelling tot de andere Google-campussen gaat Google deze zelf bouwen. De campus heet Google Charleston East en ligt in Mountain View, Californië en dit is hoe het er zal uitzien.

De nieuwe campus, Charleston East, gaat niet ver van Googles bekende hoofdkantoor, Googleplex, liggen. Allebei in Mountain View, Californië. Het complex telt twee verdiepingen en een oppervlakte van ongeveer 55.000 vierkante meter.

© Google

Als het complex er komt moet Google eerst ongeveer 160 bomen kappen voor dat de bouw kan beginnen. Maar in de plannen zegt Google dat ze nieuwe bomen gaan planten en nog een grotere groene zone gaan creëren.

© Google

Het gebouw heeft een groene luifel, een muur van planten, die de temperatuur binnen regelt, de luchtkwaliteit controleert en ook als geluidsdemper werkt als er buiten te veel lawaai is.

© Google

Rond het gebouw is er een groot park waar de werknemers kunnen uitrusten tijdens hun middagpauze.

© Google

Het park heeft een groot plein, er zou zelfs een foodtruck komen.

© Google

Dit zal ook de eerste Google-campus worden die toegankelijk is voor het publiek. Zo zal het park een groene zone worden waar niet alleen de werknemers, maar ook de inwoners van de stad kunnen genieten.

© Google

© Google

Dit is de hoofdingang. Op de eerste verdieping zullen er winkels en restaurants zijn die voor iedereen toegankelijk zijn.

© Google

De campus zal volledig omgeven zijn door planten.

© Google

Het gebouw zou 's nachts zelfs licht geven.

© Google

Charleston East zal omgeven zijn door brede voet- en fietspaden en als we afgaan op de foto zullen Googles zelf-rijdende auto's ook aanwezig zijn rond de campus.

© Google

Dit is hoe het dak er zal uitzien.

© Google

Onlangs heeft Google zijn meest recente plannen voor de campus ingediend bij het stadsbestuur van Mountain View. Als de stad de plannen goedkeurt, kan de bouw beginnen. Eenmaal begonnen zou Google Charleston East binnen de 30 maanden klaar moeten zijn.

Lees meer