Mark Zuckerberg, 's werelds meest bekende schoolverlater, krijgt dan toch eindelijk zijn diploma (cadeau)

Nog geen twee jaar lang hield Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, het uit op Harvard. Dat hij ondertussen wel wat dingen heeft bereikt, is een understatement vanjewelste. Maar dat diploma heeft hij toch nooit gehaald, tot nu!

400 miljard, dat zou Facebook vandaag de dag waard zijn. Heel erg was het dus niet dat Mark Zuckerberg geen diploma had. Maar dat diploma zou hij dan nu, meer dan tien jaar na Harvard vaarwel te hebben gezegd, dan toch gaan krijgen. Zuckerberg werd gevraagd om het Commencement Address te geven en krijgt daarbij zijn diploma, dat nieuws maakte de universiteit zelf bekend op hun website.

"Mark Zuckerberg zijn leiderschap heeft de sociale interactie wereldwijd gewijzigd. Er zijn maar weinig uitvindingen in de moderne tijd die hun voet naast Facebook kunnen zetten wat betreft de impact op hoe mensen met elkaar omgaan" klinkt het.

In de voetsporen van Bill Gates

Zuckerberg verliet de universiteit in 2005 na zijn tweede jaar om zich te focussen op het uitbouwen van zijn sociaal platform 'thefacebook.com', wat dan later Facebook zou worden. Zuckerberg is natuurlijk niet de enige drop-out die het ver heeft geschopt. Ook onder andere Apple-oprichter Steve Jobs en Microsoft-baas Bill Gates hebben hun universiteit niet afgemaakt.

Bill Gates maakte zelfs exact mee wat Zuckerberg nu meemaakt. Ook hij verliet Harvard voor zijn studies waren afgerond en werd later gevraagd om de Commencement Address te geven. Zuckerberg was zelfs aanwezig tijdens die speech van Bill Gates, want dat was het jaar dat zijn vriendin afstudeerde. En met die Bill Gates maakte Zuckerberg nu een uiterst cringe-worthy filmpje om het goede nieuws aan te kondigen. Bekijk het filmpje hieronder.