Met EXIT Festival in Servië bevestigen The Killers hun 8e Europese festivaloptreden rond Rock Werchter, volgen zij nog?

The Killers hebben vandaag opnieuw een Europees festival bevestigd voor in de zomer van 2017. En dat is bijzonder omdat de band een aantal jaren stil heeft gelegen. In 2013 brachten zij een Greatest Hits-album uit en toen kwam er - op een kerstsingle na - niets meer.

The Killers zullen EXIT Festival headlinen in het kolossale Petrovaradin Fort op de onlangs toegevoegde Dag 0, op 5 juli 2017. De Amerikaanse band voert daarmee het affiche van het award winnende Servische festival aan samen met onder andere Liam Gallagher, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Hardwell, Paul Kalkbrenner en Duke Dumont.

Het is het achtste Europese festival dat de groep al wist te bevestigen en nu is onze vraag: volgt Rock Werchter? Er is best nog wat ruimte op de affiche voor een goeie co-headliner en heel wat regelmatige bezoekers van Rock Werchter zitten op een terugkeer van The Killers te wachten.

The Killers zijn op een exclusieve tour langs een beperkt aantal festivals en een uitverkochte Hyde Park vlak na EXIT Festival. Het viertal uit Vegas reist af naar Novi Sad met materiaal van hun nieuwe album dat later dit jaar uitkomt.

In 2004 bestormden The Killers de wereldhitlijsten met hun debuutalbum “Hot Fuss”, dat uiteindelijk het best verkochte album van het decennium werd.

EXIT Festival vindt dit jaar plaats van 5-9 juli in het historische Petrovaradin Fort in Novi Sad, Servië. Tickets zijn te verkrijgen via de EXIT website en kosten tot en met 9 maart nog 109 EUR en zijn inclusief Dag 0.

De komende maanden wordt het programma verder aangevuld.