Als je regelmatig van Gent naar Brussel moet, staat je binnenkort een pak miserie te wachten

Pendel je regelmatig met de auto van Gent naar Brussel dan zou je die afstand de komende tijd wel eens vloekend kunnen doorbrengen. Er worden namelijk twee nieuwe bruggen over de E40 gebouwd en dat zou voor heel wat ellende gaan zorgen. Daarna is er wel beterschap.

Er staan grote werken op til op de E40: er komen twee bruggen bij en dat duurt wel even. Om die bruggen te bouwen moeten er dan ook een paar rijstroken afgesloten worden. Om het verkeer richting Brussel nooit volledig stil te moeten leggen komt er dus een extra, tijdelijke brug die de auto's van de E40 moet opvangen. De grootste hinder zullen we in Merelbeke en Zwijnaarde zien, daar komen de bruggen namelijk.

Dat gebeurt in juni, en het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer verwacht op dat moment veel hinder, want de twee rijstroken richting Brussel gaan op dat moment dicht. Maar ook in maart wordt het al drukker: dan wordt de middenberm op diezelfde E40 namelijk doorgestoken. Tien nachten lang gaat de linkerrijstrook in beide richtingen dan dicht.

Maar er is ook goed nieuws, want naast twee bruggen (één over de Gaversesteenweg, één over de Tij-arm in Zwijnaarde) komen er ook geluidsschermen langs de snelweg in Zwijnaarde. Die nieuwe bruggen krijgen ook vier rijstroken in plaats van de drie huidige, dus is ook voorzien op een toekomst met meer wagens op de weg.

Lees meer