De eerste stap is gezet: Disney zoekt acteurs voor Aladdin in het Midden-Oosten

Met heimwee naar vroeger vinden wij het absoluut niet erg dat Disney van al zijn films live-action films aan het maken is. Binnenkort komt 'Beauty and the Beast' uit, maar nu al hebben we een volgende klassieker waar we naar uit kunnen kijken. Ja hoor, de jongen op het vliegend tapijt is terug. En het lijkt erop dat ze de eerste juiste stap hebben gezet richting meesterwerk.

Disney blaast zijn klassiekers een tweede leven in. Na Beauty and the Beast, die we binnen twee weken kunnen verwachten, wordt Aladdin nu ook een live-action film. Wie de hoofdrollen innemen, staat absoluut nog niet vast. In tegendeel, men heeft een casting call verspreid dat een duidelijk beeld schetst naar wat voor mensen ze opzoeken zijn. En dit valt bij iedereen in goede aarde.

De laatste tijd komt er veel reactie op de verkeerde castings van grote films. Zo worden er te veel personages van andere afkomst gespeeld door blanke acteurs. Kijk maar naar de blockbuster Prince of Persia, waar de Perzische prins vertolkt werd door Jake Gyllenhaal. Maar niet in Aladdin, zo kan je zien op de casting call.

Midden-Oosterse afkomst

Zo zoekt Disney naar jongeren tussen de achttien en vijfentwintig jaar. Ze moeten van Midden-Oosterse afkomst zijn. De acteurs moeten kunnen zingen en dansen, wat volgens ons vanzelfsprekend is. Als je het ons vraagt zien we Zayn wel schitteren in de rol van Aladdin en we zijn niet de enige.

Het repeteren begint al volgende maand. Wanneer de film juist uitkomt, is nog niet vrijgegeven. Maar dat zal nog wel even duren. Wat wil je, perfectie vraagt tijd.

Lees meer