Welke koppels blijven samen na 'Blind Getrouwd'? Onze experts berekenen hun slaagkansen

In 'Blind Getrouwd' zijn de koppels ondertussen gaan samenwonen. Misschien is dat wel de grootste uitdaging wat betreft hun experiment. Op de redactie kijken we met arendsogen naar elke aflevering en hebben we de koppen eens bij elkaar gestoken. Dit is de conclusie die we gemaakt hebben:

Evelien & Nicolas

++ Sinds het moment van hun eerste ontmoeting, glinsterden hun ogen naar elkaar. Al op hun trouwdag gaven ze elkaar spontane kusjes en kneep Evelien zelfs in Nicolas' hand toen hij emotioneel werd tijdens het geven van zijn speech. Het koppel is ook heel open naar elkaar toe en zegt wat op hun lever ligt in plaats van gevoelens op te kroppen.

Zelfs als Evelien vindt dat Nicolas haar meer aanraakt dan ze zou willen, zegt ze hem dat gewoon. Die eerlijkheid kan alleen maar in hun voordeel spelen volgens ons. Oh en ze slapen naakt bij elkaar sinds hun huwelijksnacht en daarvoor moet je toch al een groot vertrouwen hebben in de ander, nietwaar?

-- Het (enige?) minpuntje in hun relatie is dat ze momenteel aan een verschillend tempo gaan. Nicolas is tot over zijn oren verliefd op Evelien en wil soms een beetje veel ineens. Het liefst van alles zou hij Evelien een ganse dag overladen met kusjes en knuffels en handjes vasthouden, maar Evelien is daar nog niet helemaal klaar voor. Hoewel zij supertrots was om Nicolas als haar man voor te stellen aan haar familie op familieweekend, is zij voorzichtiger en nog niet zo verliefd als Nicolas.

In de aflevering die we maandag zagen, horen we Evelien wel zeggen dat ze wel steeds minder panikeert als Nicolas (weeral) om een knuffel of kus komt vragen, dus 'met tijd en boterham' komt het meer dan waarschijnlijk wel in orde tussen die twee.

Slaagkansen volgens ons? 85%

Veerle & Nick

++ Op het eerste zicht verschillen Veerle en Nick als hemel en aarde, maar wie beter, kijkt ziet hoe goed deze twee samen passen. Nick is een praatgrage enthousiasteling, maar hij is tegelijk ook heel erg zorgzaam en doet elke dag zijn best om het Veerle naar haar zin te maken. Het lijkt er ook niet op dat hij zichzelf verplicht om attent te zijn en Veerle geniet op haar beurt van de liefdevolle aandacht die ze krijgt van haar echtgenoot.

Zoals ze zelf al aanhaalde in het programma is het de eerste keer dat iemand zo attent is voor haar. Veerle is ook goed voor Nick, want door haar rustige karakter wordt Nick soms een beetje afgeremd en dat bedoelen we niet op een negatieve manier. Soms geeft zij hem aan wanneer hij eens naar adem moet happen, want dat durft hij zelf nogal eens vergeten. Het is die wisselwerking die van hen wel eens een succesvol koppel zou kunnen maken.

-- Het is de vraag of ze niet te veel verschillen en of Veerle kan blijven omgaan met het jeugdige enthousiasme van Nick. Soms vragen wij ons af of er een pauzeknop zit op Nick, want hij praat toch wel heel veel. Wat ons betreft zouden er ook wat meer kusjes mogen gegeven worden, want we zien heel veel respect en liefde/vriendschap tussen hen twee, maar echte affectie missen we voorlopig een beetje.

Slaagkansen volgens ons? 70%

Sally & Mathias

++ Ze ogen zo mooi samen, Sally en Mathias. Op hun trouwdag leek het ook direct te klikken tussen de twee. Sally was duidelijk aangetrokken tot Mathias en dat gevoel bleek ook wederzijds. Hoewel hun huwelijksreis een keerzijde kreeg door een aantal moeizame gesprekken en misverstanden, komen de twee heel goed overeen qua karakter en het maken van keuzes.

Zo zagen we maandag nog hoe Sally verrassend reageerde toen het uitkiezen van meubelen zo vlot bleek te gaan en op zo'n momenten denken wij dat het nog goed kan komen tussen die twee.

-- Het kan nog alle kanten op, maar momenteel vecht Mathias hard tegen de vooroordelen die Sally over hem heeft, tevergeefs. Sally is van haar kant constant op haar hoede. Ze neemt alles wat Mathias zegt heel persoonlijk op en kropt haar gevoelens op. Mathias plaagt haar geregeld, ook al weet hij dat hij voorzichtig met haar moet zijn.

Fysieke toenadering is er amper. Anders dan bij Evelien en Nicolas zien we hier amper kusjes en knuffels. Ze lijken elkaar niet te begrijpen en het is de vraag of ze dat in de vijf resterende weken van het experiment kunnen rechttrekken.

Slaagkansen volgens ons? 50%

Tine & Ben

++ Na een hobbelig begin, geven Tine en Ben elkaar en bijgevolg het experiment steeds meer een kans. Sinds dag 1 zijn ze heel eerlijk en open tegen elkaar. Ze slapen ondertussen ook al samen en afgelopen maandag zagen we hen bij de psycholoog en daar kregen ze 'huiswerk' mee. Met de staar-elkaar-in-de-ogen-proef willen ze proberen om toch vlinders voor elkaar te gaan voelen. Iets wat waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan is, want once you get in the friendzone ... Ze willen hun relatie echt een kans geven en daarom alleen al supporteren wij voor hen!

-- Al van bij de start van het experiment vond Tine dat Ben "haar type niet was" en ze liet het ook niet na om dat nogal vaak te vermelden, ook tegen Ben zelf. Bij hun huwelijk kregen we dan ook spontaan een flashback naar het eerste seizoen van Blind Getrouwd waar Nuria bijna wou weglopen toen ze haar match Stijn voor het eerst ontmoette.

Alleen heeft Nuria nooit een kwetsende opmerking gemaakt naar Stijn toe, iets wat Tine helaas wel deed toen ze zich ongelukkige uitdrukte met "mijn ex was ook geen knappe". Volgens ons vergeet je zo'n uitspraak nooit, dus we vragen ons af of Ben nog kan verliefd worden op Tine. Het was duidelijk dat Ben gekwetst was door haar opmerking.

Wij denken dat Ben te lief is voor Tine en dat ze meer nood heeft aan een man die goed is voor haar -zoals Ben-, maar die haar ook op haar plaats durft te zetten en dat missen we wat bij Ben.

Slaagkansen volgens ons? 30%

Lees meer