Deze snapchatkloon van Facebooks Messenger is perfect om subtiel berichtjes naar je crush te sturen

We kenden InstaStories al, de Snapchatachtige functie van Instagram en nu heeft Facebook er een Snapchatkloon bij. De Messenger app van Facebook heeft nu ook een optie die wel heel hard lijkt op Snapchat: Messenger Day.

Messenger Day is exact zoals Snapchat Story of InstaStories. Je kan foto’s en video’s bewerken met tekst, kaders en stickers, ze daarna delen met je vrienden, en na 24 uur verdwijnt je verhaal terug.

Voor dat je denkt dat Facebook Snapchat gewoon aan het kopiëren is (wat eigenlijk wel zo is), is er iets aan Messenger Day dat je wel eens zou kunnen helpen bij het flirten. Je kan nog altijd je verhaal met iedereen delen en kiezen om de foto gewoon naar je vrienden te sturen, maar Messenger Day heeft een veel makkelijkere manier om te beheren wie je verhaal ziet. Er zijn twee opties:

  • ‘iedereen behalve’: hier kan je kiezen wie je verhaal niet kan zien.
  • ‘aangepast’: hier kan je specifiek mensen kiezen om je bericht naar te sturen.

Dit kan je natuurlijk ook bij Snapchat en Instagram, en bij Snapchat kan je ook permanent de privacy settings aanpassen. Bij Messenger Day kan je echter groepen maken en moet je niet constant je beste vrienden selecteren. Je hoeft dus niet elke keer je instellingen aan te passen of je beste vrienden te zoeken tussen je contacten.

En voor wie foto’s naar zijn/haar crush wil sturen zonder dat hij/zij weet dat je het alleen naar hem/haar hebt gestuurd, is Messenger Day ideaal. De persoon naar wie je je bericht hebt gestuurd krijgt geen melding dat jij specifiek naar hem/haar hebt gestuurd en ziet jou ‘Day’ staan tussen alle andere van zijn/haar vrienden.

Nadat je de perfecte foto hebt genomen en die eventueel bewerkt hebt met tekst, stickers en tekeningen klik je op het pijltje rechts onderaan.

Dan krijg je dit menu te zien. Als al je contacten het mogen zien dan kies je mijn dag. Wil je kunnen kiezen dan klik je op het tandwieltje.

Daar kan je kiezen wie jouw 'dag' kan zien.

Lees meer