Arnold Schwarzenegger overweegt om op te komen voor de Senaat en zo Trump te jennen

Acteur en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger overweegt om een gooi te doen naar een zitje in de Amerikaanse Senaat. Er wordt een nieuwe Senaat verkozen in 2018.

Arnold Schwarzenegger is al lang meer dan enkel een acteur. Hij heeft er al een carrière opzitten als gouverneur van de staat Californië en dus is zijn keuze om de verkiezingsstrijd aan te gaan voor de Amerikaanse Senaat niet zo vreemd.

Het gerucht dat Schwarzenegger zou opkomen voor een zitje in de Senaat doet vooral de ronde in Republikeinse middens, maar wordt niet ontkend door Daniel Ketchell, de woordvoerder van Arnold Schwarzenegger:

"Momenteel focust gouverneur Schwarzenegger zich op het brengen van sensibiliteit en eenheid naar Washington om te vechten voor hervormingen zoals we in Californië gedaan hebben. We houden al onze opties open om dat te verwezenlijken."

Trump

President Trump zou hier waarschijnlijk een pak minder blij mee zijn aangezien Trump het absoluut niet heeft voor de 'Terminator'-acteur. Dat liet hij duidelijk blijken in een aantal tweets die hij online gooide over Schwarzenegger die hem opvolgde als host van Trumps tv-show 'The Apprentice'. De acteur werd ook recent ontslagen als host van dat programma, tot groot jolijt van Trump.

Schwarzeneggers zou waarschijnlijk als 'Independent' opkomen voor de Senaat, dus niet als Democraat of Republikein. Met zijn komst zou hij er voor kunnen zorgen dat er meer verdeeldheid is in de Senaat wat betreft belangrijke onderwerpen zoals klimaat en immigratie, maar zou hij ook vooral Trump kunnen jennen op een veel hoger niveau dan via sociale media.

Lees meer