Geldboete voor amokmaker tijdens repatriëring: Francken ziet opstanden aan boord dalen door aanpak

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft een blogbericht verspreid waarin hij uithaalt naar opstanden op vliegtuigen tegen repatriëring. Francken verwijt ook enkele Brusselse politici dat ze deelgenomen hebben aan zo’n acties waaronder Fatiha Saïdi (PS). Ook schept Francken op met zijn verwezenlijkingen als staatssecretaris: “Sinds we hier echt een punt van maken is het aantal georganiseerde opstanden aan boord sterk gedaald”.

Het Europees Hof van Justitie gaf Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) begin deze week gelijk in de veelbesproken zaak rond een humanitair visum voor een Syrisch gezin. “We hebben gewonnen, doorzetten helpt. De poort blijft toe,” triomfeerde Francken.

Nu heeft Francken via social media een blogbericht gedeeld waarin hij uithaalt naar opstanden op vliegtuigen tegen repatriëring van mensen naar hun thuisland.

Brusselse politici

Francken begint met enkele linkse politici uit Brussel ervan te beschuldigen dat ze zelf deelgenomen hebben aan zo’n opstanden waaronder Fatiha Saïdi (PS), Gisèle Mandaila Mandaila (DéFI), Zakia Khattabi (Ecolo) en Emil Kir (PS).

“Sinds we hier echt een punt van maken ..."

Ook pocht Francken met zijn verwezenlijkingen als staatssecretaris. Het zou pas sinds zijn aantreden zijn dat dit soort ordeverstoorders ook effectief gestraft wordt.

Hij staaft zijn uitspraak door te verwijzen naar een vonnis dat gisteren uitgesproken werd door de Correctionele Rechtbank van Brussel. De zaak ging over een opstand van een zekere M.M. op een vlucht naar Kinshasa.

Op strafrechtelijk gebied werd M.M. veroordeeld tot een boete van 150 euro en een vervangende gevangenisstraf van 1 maand, op burgerlijk gebied tot een schadevergoeding van 940 euro aan de Belgische staat.

“Sinds we hier echt een punt van maken is het aantal georganiseerde opstanden aan boord sterk gedaald,” schrijft Francken nog.

Lees meer