Opnieuw bloedige aanval in Düsseldorf

Een dag na de aanval waarbij een man met een bijl in het centraal station in Düsseldorf zeven mensen verwondde, is er vrijdagmiddag opnieuw een persoon aangevallen. Dit keer met een machete.

De dader is op de vlucht geslagen. Het slachtoffer is “gewond, maar aanspreekbaar” laat een woordvoerder van de politie weten.

De aanval van de man met een bijl op het centraal station van gisteren had overigens volgens de politie geen terroristische achtergrond.

De vermoedelijke dader, die door de politie is gearresteerd, is een 36-jarige inwoner uit Wuppertal afkomstig uit voormalig-Joegoslavië die lijdt aan psychische problemen.

De man had donderdagavond met een bijl het publiek in een treinstel en op het station aangevallen. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen. Drie slachtoffers zijn zwaargewond geraakt, vier kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

De dader probeerde te ontkomen door tijdens zijn vlucht van een brug te springen. Hierbij raakte hij zelf ook zwaargewond en is overgebracht naar een ziekenhuis.