Deze 6 optredens willen wij dit weekend niet missen: The Scabs, K3, Efterklang, ...

Helemaal losgaan op concerten, daar zijn wij Belgen goed in. Ook dit weekend gaan er weer keigoeie optredens door, daarom lijsten we ze even voor je op.

1. Grails (+ Majeure feat. A.E. Paterra van Zombi), ZO 12 MRT in Het Bos Antwerpen

Na 6 jaar radiostilte heeft Grails in februari een opvolger van het succesvolle Deep Politics uitgebracht. Bandleden Alex Hall en Emil Amos zwoegden in tussentijd aan sideprojects als Lilacs & Champagne, Om en Holy Sons.

De nieuwe Grails-plaat Chalice Hymnal is opnieuw volledig instrumentaal met elementen uit uiteenlopende genres gaande van jazz tot metal tot soft rock. Chalice Hymnal is haast een klankschilderij van een labiele persoonlijkheid: de mood is vaak energiek en optimistisch, maar kan in no time omslaan naar een sombere, diepgravende nachtmerrie.

De mannen van Grails brengen hun jazzy postrock momenteel tot leven op een Europese toer met Majeure in het voorprogramma.

Deuren: 20u

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

2. The Scabs (unplugged), VR 10 MRT in Ethias Theater Hasselt, ZA 11 MRT in Capitole Gent

The Scabs bestaan al sinds 1983. Met de single Matchbox Car scoorden ze toen een monsterhit. In 2007 herrees de band met een legendarisch reünieconcert in Ancienne Belgique.

De versterkers blijven thuis

Nu, 10 jaar later kondigt de band van Guy Swinnen een intieme theatertoer aan: The Scabs Unplugged Power Off – Tour 2017. Het concept kan je al raden: de versterkers blijven in het repetitiekot staan. Speciaal voor deze tournee hebben The Scabs akoestische arrangementen van oude en nieuwe nummers in elkaar geknutseld.

In hun eigen woorden

Zoals Guy Swinnen het zelf verwoordt: “sommige nummers worden helemaal omgevormd en er wordt een heel andere versie gespeeld. Liedjes als Crystal Eyes of Stay bijvoorbeeld komen in een elektrische set iets minder tot hun recht. En die kunnen we nu wel spelen. Dat maakt het voor het publiek interessant en voor ons eigenlijk ook”.

Meer dan 20 shows

Er staan meer dan twintig shows gepland, op zaterdag 18 maart staan ze ook in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tickets voor vrijdag zijn hier verkrijgbaar, voor zaterdag hier.

3. Efterklang + The Happy Hopeless Orchestra: Leaves, The Colour of Falling, VR 10 MRT in Ancienne Belgique Brussel

Na vier meesterlijke indie pop-platen is Leaves, the colour of falling de eerste opera van de Deense groep Efterklang. De band componeerde de muziek samen met klassiek componist Karsten Fundal en de teksten zijn van de hand van dichtster Ursula Andkjær Olsen.

De opera is gebaseerd op het leven van een groep mensen in een bunker tijdens de Koude Oorlog. Deze hideout onder Kopenhagen is ook het decor van de opvoering.

Efterklang wordt begeleid door The Happy Hopeless Orchestra met de 71-jarige Wagner-zangeres Lisbeth Balslev als eregast. De opera wordt succesvol ontvangen, een geslaagd huwelijk tussen klassieke muziek en avant-gardistische pop.

Schedule

Efterklang: 20u30

Deuren: 19u

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

4. Old Man Lizard (+ support), VR 10 MRT in Kinky Star Gent, ZO 12 MRT in Rock Café Leuven

De psychedelische rockgroep Old Man Lizard komt vrijdag naar Kinky Star en zal zondag de langste toog ter wereld op zijn grondvesten doen daveren in Leuven.

De Britse band bestaat sinds 2011 en heeft anderhalf jaar geleden een selftitled debuut uitgebracht. Op hun curriculum hebben de heren al Desertfest België en Hard Rock Hell Wales staan. Voor fans van barbaars geram met een old school vibe.

Schedule Gent (support: Silent Snare)

Deuren: 20u

Ingang: gratis

Schedule Leuven (support: Dorre)

Old Man Lizard: 21u30

Dorre: 20u

Deuren: 19u

Tickets: 5 euro aan de deur

5. Darkness over the North Sea II: Façade (+ Lethum + Svarthart + High Inquisitor Woe + Growing Horns), ZA 11 MRT in Ohk Oostende

Wie niet tegen een stootje kan, komt zaterdag beter niet naar Oostende want er is een zware storm op komst. Met vijf meedogenloos trage doom metal acts zijn ijzige rukwinden tot 1 kilometer per dag niet uitgesloten.

Façade

Façade is een trage Nederlandse act die zangstijlen en songstructuren uit de death metal in haar geluid verwerkt.

Hun hoofdingrediënten zijn aanstekelijke riffs, oermens-drums en een originele zacht-hard dynamiek.

Drie bikkelharde slakken

Lethum en High Inquisitor Woe zijn traditionele doom metal bands met invloeden als Black Sabbath, Pentagram en Candlemass. Svarthart is een specialleke met enkel zang en gitaar. Ook bij dit duo zijn death metal invloeden te bespeuren.

De opener van de avond is Growing Horns, een West-Vlaamse mastodont die klinkt als Crowbar meets Saint Vitus. De twee gitaristen zijn harmonieus op elkaar afgestemd, en met drums en bas erbij is Growing Horns een platwalsende bulldozer.

Tickets: 8 euro aan de deur

6. K3, ZA 11 MRT & ZO 12 MRT in Ethias Arena Hasselt

Eentje voor wie al die filosofische muziek maar niets vindt: K3! Hanne, Marthe en Klaasje zijn helemaal klaar voor hun eerste eigen show.

Het optreden is eigenlijk eerder een verhaal: kleuren van de regenboog zijn pardoes verdwenen. En zonder die kleuren kan K3 natuurlijk geen spetterende show geven.

Met de hulp van Captain Space proberen de meisjes de kleuren terug te vinden in de ruimte. Maar daar is heel veel liefde, plezier en energie voor nodig … help jij mee?

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Enjoy!

© Facebook

Lees meer