30 jaar met meer weer: Frank Deboosere krijgt de leukste throwback-video van z'n VRT-collega's

Al dertig jaar geeft Frank Deboosere ons het weer mee van op de VRT. Regen, wind en ijsheiligen: als we iemand vertrouwen, dan is het Frank wel. En als hij eens verkeerd zit, dan is dat al snel vergeten door onze weerman z'n geweldige gevoel voor humor. Daarbij is hij ook nog eens een doorzetter. Om die dertig jaar nog eens extra in de verf te zetten, maakten de collega's bij VRT een leuke video, die ze ook met de rest van de wereld deelden. 

Als je 't gevoel hebt dat je Frank Deboosere al in alle soorten omstandigheden gezien hebt, dan is dat waarschijnlijk omdat de man al dertig jaar 'Het Weer' presenteert op één. Van een geweldig snor in de jaren tachtig tot een gebroken elleboog na een fietsongeval: Deboosere is altijd trouw op post. Daarom bedachten zijn collega's bij VRT een leuke verrassing.

De weerman werd naar het dak van de VRT gelokt, daar mocht hij een grote bos bloemen in ontvangst nemen van Hanne Decoutere. Een honderdtal collega's stonden beneden klaar met een spandoek en een applaus. "Dit doet ontzettend veel plezier, hartelijk dank! En de lente is nu echt wel op komst", zei hij er zelf over.

Trouwens, in z'n dertig jaar als weerman is Deboosere er ook in geslaagd om semi-taalkundige te worden. Het woord 'ochtendgrijs' is namelijk van zijn hand. In 2015 kwam het dan ook in de Dikke Van Dale terecht. Chapeau voor Frank. Om effe terug te kijken op hoe dertig jaar 'Het Weer' met Frank eruit ziet, kan je hier snel een (vrij hilarisch) overzichtje bekijken.

Een snor, een gips en zelfs volledig geschminkt: dit was dertig jaar Het Weer met Frank Deboosere

 

Lees meer