Mag je je was een nacht in de machine laten zitten? Amerika in de ban van eenvoudige vraag

Iedereen heeft wel al eens zijn was vergeten in de wasmachine of geen zin meer gehad om die 's avonds nog uit te hangen of in de droogkast te steken, maar is dat eigenlijk erg? Amerika is momenteel in twee verdeeld over die vraag en haalt er zelfs huishoud-goeroe Martha Stewart bij. En goed nieuws: zo erg blijkt dat helemaal niet te zijn.

De discussie begon in de Verenigde Staten toen een jonge moeder op een forum vroeg of het erg zou zijn moest ze gaan slapen terwijl haar wasmachine nog bezig was waardoor ze de was dus maar de volgende dag in de droogkast kon steken. De meningen waren zodanig verdeeld dat het onderwerp de populaire Today show haalde.

Ook daar kwamen de gasten er niet uit en dus werd de populaire huishoud-goeroe Martha Stewart gebeld. Die had goed nieuws voor iedereen die een beetje slordig is. "Volgens mij is het niet erg. Je moet je was natuurlijk geen week laten zitten, maar één nachtje kan geen kwaad", zei Stewart.

"Als je je was toch te lang hebt laten zitten, zal je het wel ruiken. Schimmel en bacteriën ruiken zo sterk dat je het snel zal doorhebben", ging ze verder.

Lees meer