Halleluja, de lente is eindelijk echt in zicht en de zon blijft schijnen

't Is niet dat we geen fan zijn van slecht weer, maar van de weersverwachtingen voor volgende week worden we toch ook heel erg blij. Want volgende week voelt het alsof de lente in het land is, met temperaturen die naar de vijftien graden gaan en een zacht briesje dat we nauwelijks wind kunnen noemen. Ah ja, en het blijft droog. Terrasjes, here we come.

Ligt het aan ons of lijkt het alsof de winter al veel te lang duurt? Gelukkig komt er deze week verandering in: na een paar proevertjes van de zon zou het deze week oprecht mooi weer worden. De zon komt er door, de temperaturen zakken niet te hard en het blijft droog. Profiteer vooral nog van het laatste restje weekend, want hoewel het een zalig weekje wordt, staan de terrasjes nu al buiten.

Voor de rest van zondag mogen we dan ook mooi weer verwachten: wel wat wolkensluiers, maar ook een mooie vijftien graden en niet te veel wind. Vannacht kan het dan wel nog een beetje vriezen, in Vlaanderen gaan we daar niet te veel last van hebben, enkel in de Hoge Venen wordt het nog zo koud.

Een héél klein beetje regen

Maar ook tijdens de werkweek is het goed weer, en da's toch leuker dan in de gietende regen in de file te staan. Wat dacht je van elf tot veertien graden en een zacht briesje? In alle eerlijkheid komt er meer bewolking, maar zo lang daar geen regen uit valt, hoor je ons niet klagen. Waarschijnlijk blijft het weer ook zo tot vrijdag, dan gaat het regenen. Dinsdagnacht zou het ook een beetje kunnen miezeren, zegt het KMI, maar da's dus eerder beperkt.

Dat het niet hard gaat waaien, dat er nog wat bewolking zit, dat zijn allemaal positieve details. Wij onthouden de hoofdboodschap: 't is warmer dan tien graden. Da's praktisch terrasjesweer.

Lees meer