Deze kaart toont in welke landen homoseksualiteit verboden is en je zal schrikken hoeveel het er zijn

In steeds meer landen krijgen holebi's bijna evenveel rechten als hetero's, maar toch zijn er in de wereld nog veel landen maar dat helemaal niet zo is. Op de populaire website Reddit heeft een gebruiker alle landen waar homoseksualiteit verboden is aangeduid op een kaart en dat blijken er veel meer te zijn dan je zou verwachten.

Zo'n 40 procent van de wereldbevolking of naar schatting 400 miljoen holebi's leven in landen waar dat ook in 2017 nog altijd strafbaar is. Dat is de onthutsende conclusie die op Reddit getrokken wordt nadat iemand de wetgeving van alle landen had bekeken.

In landen die op de kaart in het zwart zijn gekleurd, kunnen holebi's de doodstraf krijgen als ze veroordeeld worden. Bij landen in het rood zijn alle vormen van homoseksualiteit verboden en in landen in het oranje is het alleen verboden tussen mannen. In totaal zijn er dus 75 landen waar holebi zijn illegaal is. Daarnaast zijn er ook veel landen in het groen waar de situatie allerminst ideaal is, denk maar aan Rusland.

Toch is er ook goed nieuws want sinds 1990 hebben al 40 landen homoseksualiteit uit het strafboek gehaald. Het wordt dus beter, maar er is nog een lange weg te gaan.

Bekijk hier de kaart:

© Reddit

Lees meer