Zwaar slikken voor Game of Throne-fans: laatste seizoen telt maar 6 episodes

Ja, het nieuwe seizoen van Game of Thrones komt eraan, en dat start in het midden van de zomervakantie. maar het wordt korter dan normaal: slechts zeven afleveringen. En het laatste seizoen, dat in 2018 komt, zal maar zes afleveringen krijgen. Maar de twee makers, David Benioff en Daniel B. Weiss beloven dat het het héél, héél vet wordt, dat einde. 

Eerst even het slechte nieuws: er komen 'maar' zes afleveringen van GoT, de helft dus van een normaal seizoen, in 2018. Dat is, na de aankondiging dat het nieuwste, het 7de seizoen niet in april, maar op 16 juli van start gaat, een tweede dikke tegenslag voor de fans.

Maar we geven meteen ook het goede nieuws: de twee makers David Benioff en Daniel B. Weiss kondigden op South by Southwest ook aan dat het écht wel de moeite wordt, dat laatste seizoen. Momenteel zitten zowat alle media- en technologietoppers samen in Austin, Texas, voor dat festival. Het was meteen de moment voor de twee makers om wat meer details te geven over wat er gaat komen.

De twee zijn razend enthousiast over seizoen 7: "Van in het begin is het altijd onze droom geweest om een film te draaien van 70 uur. Wel, momenteel zitten we aan 73 uur. En daarbij hadden we altijd schrik om een van onze belangrijke figuren te verliezen. Maar we zijn erin gelukt om iedereen van de cast samen te houden, en we kunnen nu de serie beëindigen zoals we dat willen."

Een spetterend einde schrijven voor de reeks was niet evident. "We hebben ons samen gezet met twee andere schrijvers, Brian Cogman en Dave Hill", zei Benioff. "We hebben ons samen opgesloten in één kamer, en daar alle delen van het verhaal verdeeld. Het was ons laatste script. En dat leverde 140 pagina's op, die uitgesmeerd worden over zes episodes."

Lees meer