Joe Biden z'n grote spijt van niet mee te doen met presidentsverkiezingen: "Ik wilde mee helpen kanker genezen"

In een opvallende speech op South by Southwest toonde voormalige vice-president Joe Biden erg open over waar hij spijt over heeft. Niet zozeer dat hij geen kandidaat was om Barack Obama op te volgen, wel omdat hij ervan droomde om mee kanker te helpen genezen. Z'n zoon Beau stierf aan een hersentumor. 

SXSW levert altijd goeie speeches op. Zo ook Joe Biden, die zondag kwam spreken in Austin, Texas over The Cancer Initiative, een programma dat het werk verder zet dat hij begon toen hij nog in het Witte Huis zat. Het project heeft een simpel opbjectief: "eliminate cancer as we know it." Er zit meer dan 2 miljard dollar in het fonds, het is dus geen kattepis.

"I’m confident we can get through it. I'm confident we can get it done." Ik geloof ook dat de nieuwe regering, eens ze georganiseerd geraakt, honderd procent zal meewerken om kanker te beëindigen", zei Biden.

Kanker was de reden waarom Biden uiteindelijk besliste in 2015 om geen kandidaat te zijn om Barack Obama op te volgen als president. Want hij zat nog te veel in het rouwproces om z'n zoon Beau, die stierf aan een hersentumor. "I didn't have the stomach to do it", zei Biden. Toen Biden in oktober 2015 aankondigde geen kandidaat te zijn, vertelde hij Obama ook dat hij "maar over één ding echt spijt had, en dat is dat hij niet de president zou worden die kanker definitief kon beëindigen."

 

Lees meer