Hier is de nieuwe unisekscollectie van H&M: mét een jurk voor mannen

Kledingketen H&M lanceert voor het eerst een collectie die door mannen én vrouwen gedragen kan worden. Met 'Denim United' willen ze de grenzen tussen mannen en vrouwen verkleinen.

Het is niet de eerste keer dat H&M vooruit denkt. Eerder al fotografeerde de modeketen transgender modellen voor hun advertenties en stuurden ze vrouwen met verschillende vormen de catwalk op. H&M heeft zelfs al een model met een hoofddoek in een van hun reclamecampagnes gebruikt.

Nu heeft H&M voor het eerst een unisekscollectie ontworpen. Het is hier niet de eerste mee, kledingketen ZARA deed het hen al voor met de collectie Ungendered en ook Guess bracht His & Hers al op de markt. Uniseksmode is dus geen nieuw verschijnsel, zo vertelde trendwatcher Hilde Francq eerder in het modenummer van NINA.

Maar ZARA kreeg in het verleden kritiek op z'n collectie, die volgens velen te basic zou zijn. Daar is H&M anders in. Het probeert om de grenzen te verleggen van gendergelijkheid in kledij. De collectie van H&M zal bestaan uit acht denimstukken en daar hoort ook een jurk bij. Ja, een jurk voor mannen dus.

De collectie is gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch en gerecycleerd katoen en is vanaf 23 maart exclusief te vinden in de webshop.

© H&M

© H&M

© H&M

Lees meer