Er komt een vijfde seizoen van The 100

Het vierde seizoen van deze post-apocalyptische dramaserie begon pas op 1 februari, maar de Amerikaanse tv-zender The CW heeft nu al aangekondigd dat er zeker een vijfde seizoen komt. Wanneer het vijfde seizoen er zal komen en hoeveel afleveringen het zal tellen is nog niet bekend.

The 100 is voor de Amerikaanse tv-zender The CW een belangrijke serie, want de serie wordt zowel live als uitgesteld heel veel bekeken. Niet alleen The 100, maar ook Riverdale, iZombie en The Vampire Diaries-spinoff The Originals zijn zeker van een volgend seizoen.

The 100 (spreek uit als The Hundred) is een Amerikaanse post-apocalyptische dramaserie. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kass Morgan.

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000[2] inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de Aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel: "De Ark".

Setting

De Ark bestaat uit ruimtestations die voorheen behoorden tot het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Japan, India, Rusland, Venezuela, Spanje, Brazilië en Oeganda. Hulpmiddelen zijn schaars en op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij de dader de leeftijd van achttien nog niet heeft bereikt. De Ark is echter stervende, doordat ze al een eeuw oud is raken steeds meer onderdelen beschadigd die nodig zijn om leven in de ruimte te kunnen voorzien. Als laatste wanhoopsdaad besluiten de machthebbers in de Ark om 100 jeugdige bewoners, veroordeeld voor wat op de vooroorlogse Aarde relatief kleine misdaden en misdrijven zouden zijn geweest, naar de Aarde te sturen om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden. Daar komen ze in conflict met overlevenden van de nucleaire holocaust.

Bij ons kan je de serie zien op Netflix.

Lees meer