Niks divagedrag: Emma Watson legt uit waarom ze echt hoofdrol in La La Land afwees

Wie 'La La Land' al heeft gezien, kan zich niemand anders inbeelden in de hoofdrollen dan Emma Stone en Ryan Gosling. Maar het waren oorspronkelijk twee andere acteurs die de rollen van Mia en Sebastian zouden vertolken: Emma Watson en Miles Teller. En Emma Watson legt nu uit waarom ze die rol uiteindelijk toch afwees. 

Eerst werd gezegd dat de twee acteurs te veeleisend waren en te veel geld vroegen. Teller liet via Twitter al weten dat er van die geruchten niets aan zou zijn. En nu heeft ook Emma Watson zich in een interview met Entertainment Weekly uitgesproken over haar mogelijke rol in La La Land.

"It didn't work out"

"Het is frustrerend dat namen aan projecten worden gelinkt om heel vroeg toch al hype op te bouwen, voordat er al echt iets is vastgelegd" zegt de Britse actrice.

Ze wees de rol af omdat ze al had toegezegd om in Beauty and the Beast te spelen. En bij haar rol in die film kwam veel kijken: "Ik had paardrijles, dansles en zangles. En ik wist dat ik hiervoor in Londen moest zijn. Het was niet echt een film waar ik zomaar kon instappen." Het paste gewoon niet, zei ze: "Scheduling conflict-wise, it just didn't work out."

Emma Stone, die de Oscar voor beste actrice won voor haar rol in La La Land, mag zich dus gelukkig prijzen dat Watson uiteindelijk toch niet kon toezeggen. Want wij kunnen ons echt niet van de indruk ontdoen dat ook Emma Watson had geschitterd als Mia!

Lees meer