Mijn Pop-uprestaurant verhuist naar Blankenberge, en we denken dat er meer dan twee pop-ups zullen staan

De finale van 'Mijn Pop-uprestaurant' zal net zoals vorig jaar aan de kust worden uitgevochten. Deze keer zal dat niet in Knokke te doen zijn, maar wel in Blankenberge. Daar is de opbouw van de pop-ups intussen begonnen. Voorlopig mogen we nog niet weten of daar nu twee, drie of misschien wel vier pop-ups zullen staan. Eén ding lijkt zeker: de wedstrijd komt deze week in een stroomversnelling terecht, en dat was toch wel nodig.

Vorige week moest de eerste van de zes pop-ups de deuren sluiten. Voor Fanny en Véronique zit het avontuur er zo dus op. Deze week begint de strijd tussen de andere pop-ups, maar hoe die precies gaat verlopen is niet duidelijk. Al hebben wij een sterk vermoeden dat het totaal anders zal zijn dan vorig jaar. Ook gezien hoe de Kortrijkse duo's in de preview op deze week plots schrokken? Betekent dit dat de volgende afvaller niet noodzakelijk uit Antwerpen zal komen en zij ook in de running voor een nominatie blijven? Of hebben ze te horen gekregen dat ze over enkele weken hun stekje al moeten verlaten voor een gloednieuwe pop-up in Blankenberge? Of allebei?

Dit is het enige wat we nu zeker weten: Blankenberge wordt het decor van de finale. VTM trekt daarvoor naar de jachthaven van de badplaats. Sinds vandaag zijn ze daar bezig met de opbouw van de pop-ups, maar het lijkt ons sterk dat ze daar een maand voor nodig hebben. En ondertussen gaat de productie toch geen geld betalen om daar lege containers te laten staan? Dus zou het best wel eens kunnen dat de overblijvende duo's al tegen het einde van de maand zullen verhuizen. Op meer informatie daarover is het nog even wachten, dus vermoedelijk zal het format van de wedstrijd hier ook iets mee te maken hebben.

Twee, drie of vier pop-ups?

Maar dat zou dus ook betekenen dat we zeker met meer dan twee pop-ups naar de finale gaan. Moeten er straks twee tegelijk de deuren sluiten zodat ze net als in Antwerpen en Kortrijk met drie zijn? Of gaan we voor het eerst vier pop-ups naast elkaar zien? Eindelijk heeft het programma zo iets waar we toch naar uitkijken, want tot hiertoe was het al bij al een flauwe editie. Het is niet gezegd dat één van de scenario's hierboven echt gaat gebeuren, maar VTM zal zonder twijfel nog iets doen om verrassend uit de hoek te komen. Dat was de verhuis naar Knokke vorig jaar ook.

De zender heeft natuurlijk een band met Blankenberge, en dat benadrukken ze graag. Jarenlang streken ze er in de zomer neer voor Tien Om te Zien. In het laatste seizoen van Mijn Restaurant, voor de pop-ups er kwamen, was er ook al eens een duo met een zaak in Blankenberge. Zij verloren toen de finale. De duo's worden er volgens de makers omringd door culinaire toppers, zoals het trendy seafood restaurant Cabo en het bekende De Oesterput.

Morgen gaan we vermoedelijk al iets meer weten over hoe de wedstrijd van hieruit verder zal verlopen, maar het ziet er zeker naar uit dat nog minstens één duo voor de verhuis zal afvallen.

Mocht jij in Blankenberge wonen of toevallig op bezoek zijn? Laat ons dan zeker weten hoeveel pop-ups je er telt.

Lees meer