Geen tijd om te koken voor je hond? Er is nu een Deliveroo voor honden en wij hebben het getest

Wil je graag koken voor je hond, maar heb je daar niet echt tijd voor? Geen probleem, want er is nu een start-up in Brussel die maaltijden voor je hond bereidt én aan huis bezorgt.

Steeds meer mensen bereiden tegenwoordig zelf eten voor hun huisdier. Maar niet iedereen die dat zou willen doen, heeft tijd om z'n viervoeter te verwennen met eigen bereide maaltijden. Om daarop in te spelen is er nu Dog Chef.

De Brusselse start-up bereidt maaltijden op maat van je hond en levert die zelfs aan huis. Eén van de oprichters is Alex Cardon. "Ik was aan het praten met een vriendin die zei dat ze zelf kookt en maaltijden samenstelt voor haar hond. Dat heeft ons het idee gegeven om een dienst te creëren zoals Deliveroo, maar dan voor honden", vertelt hij.

Samen met een professor aan de Universiteit van Luik hebben de oprichters twee recepten ontwikkeld: kip met rijst en groentjes of rundvlees met pasta en groenten. Die maaltijden worden telkens aangevuld met vitamines en mineralen. "Twee gerechten lijkt weinig, maar in tegenstelling tot mensen eten honden best elke dag hetzelfde", aldus Alex Cardon.

Terugbetaald als hij het niet lust

Wat kost dat nu, zo'n huisbereide maaltijd voor honden? Dat hangt af van de grootte en het gewicht van je hond, maar Alex stelt het zo dat je al vanaf 1,5 euro per dag een maaltijd hebt. "Voor een hond van ongeveer vijf kilo, zoals een Jack Russel, betaal je 1,5 euro per dag. Voor honden van tien kilo is dat 2,5 euro en voor honden van 15 kilo betaal je 3,5 euro per maaltijd. Je kan de maaltijden gratis ophalen in Brussel en binnenkort ook in Antwerpen. Voor 15 euro worden de maaltijden aan huis geleverd. In dat geval krijg je eten voor maximum twee weken dat vacuüm verpakt is."

Dog Chef richt zich op mensen die hun hond extra willen verwennen of mensen zonder een groot gezin, omdat ze beseffen dat hun service niet duur, maar ook niet heel goedkoop is. Voor je geld krijg je wel kwaliteitsproducten, want er wordt enkel gewerkt met producten die ook mensen kunnen consumeren. Van slachtafval is dus geen sprake.

Mocht je hond nogal kieskeurig zijn en lust hij de maaltijden van Dog Chef niet, dan garandeert de start-up 100% terugbetaling. Van service gesproken!

Test

Wij testten voor jullie even uit hoe gemakkelijk het is om eten te bestellen bij Dog Chef.

Als testhond van dienst is er Diego, de hond van ondergetekende.

1. Vul een paar vraagjes in over je huisdier om zijn profiel te maken

© Dog Chef

2. Welke maaltijd je wil kopen: kip met rijst of rund met pasta?

© Dog Chef

3. Kies je formule. Wil jij dagelijks, wekelijks of af en toe je hond verwennen met Dog Chef?

© Dog Chef

4. Kies je leveringsmethode: gratis ophalen of laten leveren?

© Dog Chef

5. Enkel nog betalen en klaar!

© Dog Chef

Lees meer