The battle tussen Snapchat en InstaStory: welke van de twee is de beste?

Eerst was er Snapchat en iedereen was er zot van. Maar tegenwoordig zijn er concurrenten in het spel. Zo heeft Instagram nu ook al een tijdje een story-functie. Er wordt veel gepraat over de twee en welke de bovenhand neemt, maar welke app is nu eigenlijk de beste? Wij zochten het voor jou uit!

Als je op het eerste gezicht kijkt, lijken de twee applicaties krak dezelfde. Het speelse uiterlijk van Snapchat maakt het gebruik gemakkelijk. Zo heeft Instagram het ook simpel gehouden. Op beide applicaties kan je foto's en video's plaatsen, die bewaard worden voor vierentwintig uur. Ze tonen allebei wie je verhaal heeft bekeken en hebben allerlei toffe effectjes. Maar wanneer we details gaan vergelijken, moeten we toch tot de conclusie komen dat er enkele verschillen zijn.

Filters vs. effecten

© Giphy

Je Snapchat checken gewoon omdat je wil weten of er nieuwe filters zijn, geen zorgen, we doen het allemaal. De bekende hondenfilter van Snapchat, iedereen kent hem ondertussen. Hier heeft Snapchat een streepje voor, want Instagram heeft enkel effectjes - die als we een beetje gemeen mogen zijn - niet echt speciaal zijn.

Instagram haalt de pennen boven

© Giphy

Een leuke quote of droedel aan je foto toevoegen gaat bij allebei de applicaties. Groter maken, schuin zetten, een kleurtje geven,... Maar Instagram neemt hier de leiding en zorgt ervoor dat we zelfs met verschillende pennen kunnen schrijven en tekenen. De neon-achtige pen is absoluut onze favoriet.

Emojis, bitmoji, labels, stickers,...

© Giphy

Iets dat Instagram ook heeft overgenomen zijn de emoji, maar enkel de basis-emoji. Hier scoort Snapchat ook iets hoger, want met hun bitmoji, labels en stickers geven ze ons toch dat tikkeltje meer.

Video's bewerken is alleen mogelijk bij Snapchat

© Giphy

Bij allebei de apps kan je video's posten, maar elk heeft zijn eigen manier. Bij Snapchat kan je filmen met een filter. Daarna kan je kiezen uit enkele leuke effectjes zoals doorspoelen en achterstevoren spelen. Bij Instagram heb je de keuze tussen een gewoon filmpje, een boomerang of handsfree filmen. Ze geven je ook de kans om live uit te zenden. Hier hangt het ervan af wat je van plan bent.

Welk publiek wil je bereiken?

© Giphy

Bij Snapchat werd het al snel duidelijk dat je kon doen wat je wou, zie hier het resultaat: de lelijke selfie. De applicatie geeft je de mogelijkheid om je account openbaar te zetten, maar zeg nu zelf wie doet dit? Terwijl dat Instagram eerder is bedoeld om een breder publiek te bereiken. Het hangt af van je account-instellingen of je verhaal publiek of privé is. Maar wees op Instagram iets voorzichtiger, je profiel is vaak verbonden met andere sociale media.

Er zijn dus plus- en minpunten aan allebei en elke applicatie heeft ons iets te bieden. Maar waarom zou je kiezen? Je kan ze ook gewoon allebei gebruiken, dat is dubbel plezier!

Hier zijn nog enkele apps die de functie aan hun kunnen hebben toegevoegd