De nieuwe Tokio Hotel staat vanavond in de AB: duurste grapje van het jaar

Iedereen herinnert zich de emo-stekelvarkens van Tokio Hotel nog wel. Ze stonden 10 jaar geleden wekelijks in de Joepie en vulden toen concertzalen vol gillende tienermeisjes. De Duitse (ex-)sterren zijn terug met een nieuwe plaat en toer en hebben hun wilde lokken ingeruild voor hipsterbaarden en bretellen. Haal je zwarte eyeliner maar boven, want vanavond staan ze in de AB. En die grap kost maar liefst 53 euro, het duurste concert van het AB-seizoen.

Even flashback naar het tijdperk waarin Paris Hilton en Stan Van Samang de heetste sterren waren en Britney Spears zich kaalschoor: Tokio Hotel werd wereldberoemd met hits als Durch Den Monsun en Schrei.

Iedereen kende wel zo’n emokind dat elke dag aan de bushalte Monsun keiluid in haar oren knalde met een iPod Mini in de hand.

Emorock in een nieuw jasje

Nu zijn de Duitsers terug met een nieuw album Dream Machine. We krijgen nog steeds emotionele vocals en teksten over liefde maar voor de rest is de band compleet veranderd: de jongens van Tokio Hotel hebben hun gitaren ingeruild voor beats en elektronische elementen. Vanavond staan ze in Ancienne Belgique.

“De populairste rockband uit Duitsland met volwassen elektronische sound,” zo wordt Tokio Hotel aangekondigd.

Duur grapje van 53 euro!

Ze spelen van half 9 tot half 11 en een kaartje kost je maar liefst 53 euro. Ja hoor, dat lees je goed: 53 euro voor twee uur Tokio Hotel. Wie dacht dat Tokio Hotel vergane glorie is, heeft het blijkbaar mis (of dat willen ze ons toch doen geloven).

Als je naar hun Facebook-pagina gaat, wordt je meteen overrompeld door liefdesverklaringen in de comment-sectie en duizenden likes. Sommigen zijn hen duidelijk nog niet vergeten.

Je zou haast denken dat het 2008 is:

© Facebook @Tokio Hotel

Duurste concert

Met een ticketprijs van 53 euro is Tokio Hotel het duurste concert in de AB dit seizoen. Met zo'n prijs zou je denken dat ze nog steeds hot & happening zijn, maar het is al bijna 10 jaar stil rond de Duitse groep.

Even vergelijken: hun peers, The Kooks kan je voor 32 euro zien en Tamino, één van de winnaars van de Nieuwe Lichting, kost 15 euro. Een kaartje voor Rag'n'Bone Man, de hotste artiest van het moment, kost je maar 25 euro. Zelfs voor gevestigde waarden betaal je minder dan 50 euro in de AB: zo kost een avondje Slayer je 45 euro, en betaal je voor de Sisters of Mercy 42 euro.

Je zou haast beginnen denken dat Tokio Hotel deze comeback voor het geld doet. Misschien zijn de centjes van Monsun op?

Zo zagen ze er toen uit:

Voor wie in 2007 onder een steen leefde.

© Getty

© Getty

© YouTube @Tokio Hotel

© Getty

© Getty

De uitzinnige fans (sommigen met traantjes):

© Getty

Tokio Hotel anno 2017:

De Kaulitz tweeling (link: Bill, rechts: Tom)

© Getty

© Getty

© Getty

© Getty

Recent interview met zanger Bill:

 

Het concert is nog niet uitverkocht. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees meer