Is ze de slechtste mol ooit? 10 momenten waarop we echt niet weten of Annelies een spelletje speelt

Een week voor de laatste deelnemer afvalt in De Mol zit Annelies er nog altijd in. En dat is toch wel een verrassing, want ze komt voortdurend in beeld als de zwakste schakel. Ze moet echt al de hele tijd op de juiste mol aan het gokken zijn. Aan de andere kant zou ze ook de mol kunnen zijn. Al heeft ze dan toch bijzonder opvallend gemold. Veel kijkers noemen haar al de slechtste mol ooit. Dus kan ze het gewoon niet zijn, toch? Als je alles op een rijtje zet, blijft het erg onduidelijk.

1. Al tijdens haar eerste proef ging het mis

Weet je nog wat de eerste proef van Annelies op Zuid-Afrikaanse bodem was? Ze moest samen met Eline een aantal quizvragen oplossen. Niet alleen deed de lerares het daar opvallend slecht, ze kwam ook nog eens ten val. Uiteraard zou ze dat nooit expres gedaan hebben als je de wonde zag, maar het was natuurlijk wel een meevaller als ze wou mollen. De anderen hadden daardoor twee lopers minder, en met Eline waren ze één van de beste lopers kwijt.

2. We hadden ook nooit verwacht dat ze ooit Miss Moto was

We leerden in die eerste aflevering ook dat Annelies ooit Miss Moto is geweest. Dat hadden we nooit verwacht toen het bio van de kandidaat lazen. Een godsdienstlerares met een verrassend kantje dus. Zou het kunnen dat ze zich veel onschuldiger voordoet dan ze echt is? Haar echtgenoot liet ook optekenen dat ze komedie kan spelen. Dus misschien is ze na Miss Moto 1979 gewoon Miss Mol 2017?

3. Ze ging toch wel de mist in tijdens de zangproef

Samen met Eline en Sam moest ze een Zuid-Afrikaans liedje zingen. Sam deed het uitstekend, maar Annelies viel door de mand. Eén van de proeven waarbij ze vrij onopvallend had kunnen mollen.

4. Tijdens de museumproef deed ze werkelijk NIKS

Toen de andere kandidaten in het museum rondliepen, had Marzena het commando overgenomen om hen veilig naar de juiste plaatsen te gidsen. Annelies had zogezegd een black-out en zat gewoon toe te kijken. Niet echt de strategie van een mol, dachten we, maar het was natuurlijk wel efficiënt. Het is op dit ogenblik dat Annelies is beginnen opvallen.

5. Kreeg Marzena een cadeautje van de mol?

Annelies kon het goed vinden met Marzena. Tijdens de laatste uren van Marzena in het programma kreeg zij van Annelies een halsketting cadeau. Omdat ze het goed had opgevangen toen Annelies een black-out kreeg. Even later verdween Marzena uit de wedstrijd. Niet omdat ze de minste vragen over de mol juist had beantwoord, wel omdat ze voorlaatste was. Heeft de mol hier uit medelijden een aandenken meegegeven?

6. Annelies bracht iedereen in de war

Tijdens de discussie die tot het verlies van Marzena leidde, speelde Annelies ook een grote rol. Iedereen dacht dat zij laatste was, terwijl ze een groen scherm had. Daardoor waren heel wat deelnemers in de war en ging het geld verloren.

7. Scrabble spelen is niet haar sterkste kant

Tijdens de Scrabble-wedstrijd was vooral Robin verdacht gebleken, maar ze verloren die wedstrijd natuurlijk met twee. De andere deelnemers deden hun best om letters te brengen, terwijl ze door struisvogels achtervolgd werden. Als het ergens misliep was het aan het Scrabble-bord. En meestal is de minst opvallende deelnemer dan de mol, toch?

8. Monet, het is van Monet ... BOEM

Annelies schreeuwde het uit toen ze overtuigd bleek dat het schilderij uit een quizvraag van Monet afkomstig was. Dat was niet het geval en daardoor ontplofte een stofbom in de kooi van de familieleden. De mol zou haar eigen man toch niet opblazen? Maar vergis je niet, een mol is meedogenloos.

9. De duikopdracht liep helemaal mis

Annelies kwam in de problemen toen ze in de luchtbel zat. Duikers moesten haar komen redden en ze had even medische hulp nodig. Was dat echt of speelde ze het allemaal? Vorig jaar bleek het echt te zijn toen Thibaud aan de brug hangende flauw viel. Maar nu weten we het niet. Toch verdacht dat ze haar reistas ondanks die problemen alsnog wist te vinden.

10. Waarom wou ze absoluut in de caravan blijven zitten?

Eline wou graag in de plaats van Annelies in de caravan gaan zitten, maar zij wou haar plaats echt niet afstaan. Nochtans deed ze het niet goed, want ze maakte Robin een paar keer wakker, drukte altijd erg laat op de knop en bovendien lag ze zelf te slapen in plaats van toezicht te houden. Dat ze het laatste kwartier niet meer kon slapen kunnen we nog begrijpen. Het was dan ook een onmogelijke opdracht. Maar als mol zou ze op de beste plaats hebben gezeten om de opdracht zeker te doen mislukken.

Lees meer