A Series of Unfortunate Events krijgt tweede seizoen (en wellicht ook een derde)

Er komt een tweede seizoen van de Netflix-serie A Series of Unfortunate Events. Dat zal zelfs twee afleveringen meer tellen dan het eerste: tien in totaal. De eerste reeks kreeg uitstekende reviews en scoorde bijzonder goed bij de kijkers van Netflix.

Het eerste seizoen van A Series of Unfortunate Events is sinds half januari te zien op Netflix. De serie vertelt het verhaal van de weeskinderen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire, die de vijandige Count Olaf (Neil Patrick Harris) ontmoeten. De drie kinderen proberen via Olaf er achter te komen wie hun ouders heeft vermoord.

In 2004 verscheen al een film over de verhalen van Lemony Snicket, met Jim Carrey, Meryl Streep en Jude Law in de hoofdrol.

Lemony Snicket, pseudoniem van Daniel Handler, schreef tussen 1996 en 2006 dertien boeken. Netflix kocht in 2014 de rechten van de boeken.

De eerste reeks vertelde de evenementen uit de eerste vier boeken, tweede reeks zal over de zes volgende gaan. Er komt naar alle waarschijnlijkheid ook een derde seizoen lieten de makers uitschijnen. Dat zal dan de laatste vier boeken in de reeks omvatten.

Onze man was ook onder de indruk van de eerste reeks: