Couleur Café pakt uit met 10 nieuwe namen: spek voor ieders bek

Kijk jij ook zo uit naar de zomer met dit mooie weer? Nu zal je nog meer van festivalweides dromen, want Couleur Café lost 10 nieuwe namen. En daar zit weer voor ieder wat wils tussen: reggae, hiphop, electronisch en house. Nu kan het feest écht niet stuk. Afspraak van 30 juni tot 2 juli onder de bollen van het Atomium!

Dat Couleur Café dolle pret wordt, dat stond al vast met bevestigde acts als Damian 'Jr. Gong' Marley, Alpha Blondy en Flatbush Zombies.

Spek voor ieder bek

Nu komen daar nog eens 10 nieuwe namen bij, dat heeft het festival aangekondigd via social media. En zoals altijd zit er spek voor ieders bek tussen. De hiphoppers worden verwend met Loyle Carner, Sango, JMSN, Baloji, Scylla en Caballero & Jeanjass.

Loyle Carner is een jonge Britse rapper die barst van talent. Zijn hoofdingrediënten zijn diepe, pakkende teksten op old school beats. Tot zijn invloeden behoren The Streets, Joey Bada$$ en Bob Dylan. Loyle Carner heeft dit jaar een nieuwe plaat Yesterday’s Gone uitgebracht, en die klinkt écht lekker.

Meer spek

Niet getreurd, rasta’s want reggae krijgen jullie van Toots & the Maytals en F Yannis Odua. We kijken ook uit naar de speciale kuduro-house van het Zuid-Afrikaanse Batuk.

En er komt nog een Belgische topper bij: Compact Disk Dummies. In 2012 wonnen ze Humo’s Rock Rally en sindsdien zijn de Coorevits-broertjes niet meer uit de Belgische dance-scene weg te denken. Op het podium stralen ze niks dan jeugdige energie uit en brengen ze een mix van pop, dance en elektro. Hun laatste plaat Silver Souls kwam vorig jaar uit. Daarmee hebben de broers bewezen ze dat ze uitgegroeid zijn tot een volwassen, genadeloze act die elke stijl aankan.

Goedkoper dan ooit

Het festival gaat door van 30 juni tot 2 juli. Tickets voor Couleur Café zijn dit jaar goedkoper dan ooit: een combiticket (zonder camping) kost je 79 euro, een dagticket 39 euro.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees meer