Van trouwfeest tot scheiding: dit betalen de makers van Blind Getrouwd voor de kandidaten

De dag waarop je in het huwelijksbootje stapt, zou een van de mooiste dagen in je leven moeten zijn. Maar wat als je trouwt met een compleet onbekende en dus niet samen kunt overleggen over de trouwlocatie, het menu en de gastenlijst? In Blind Getrouwd wordt het trouwfeest georganiseerd door de programmamakers, net zoals de (eventuele) scheiding.

Blind Getrouwd is een gewaagd experiment, maar je krijgt er wel een gratis trouwfeest voor in ruil. De kandidaten mogen zelf hun outfit kiezen en hun gasten uitnodigen terwijl de programmamakers een locatie uitkiezen. Dat gebeurt op basis van de plaats waar het huwelijk zal plaatsvinden en waar het koppel en hun familie wonen. Maar het gaat niet allemaal om praktische beslommeringen. Er wordt ook een locatie gekozen en feest georganiseerd dat -in de mate van het mogelijke- rekening houdt met het moodboard dat kandidaten mogen maken. Zo droomde en kreeg Sally een huwelijk in jaren '20-stijl mét photobooth.

De huwelijksreis wordt ook volledig door de programmamakers geregeld. De makers zijn dan vooral op zoek naar een zonzekere bestemming in november.

Appartement

De programmamakers helpen de koppels ook met het vinden van een appartement aangezien de kandidaten heel snel na hun huwelijksreis al moeten gaan samenwonen. De makers regelen een aantal afspraken met immokantoren en nemen ook de praktische en administratieve beslommeringen voor hun rekening, maar het zijn wel de koppels zelf die beslissen in welk appartement ze willen gaan wonen.

Er worden ook afspraken gemaakt met de verhuurders die ervoor zorgen dat de koppels -mochten ze beslissen om te scheiden- makkelijk kunnen verhuizen na vier weken. Voor de inrichting van hun appartement krijgen de koppels elk een budget dat ze vrij mogen spenderen, maar de dagelijkse kosten zoals voor eten, elektriciteit, ... zijn voor de koppels zelf, zoals het natuurlijk voor elk gewoon getrouwd koppel is.

Scheiden

En wat als het huwelijk spaak loopt? Dan nog helpt VTM met de kosten. Zelfs als een koppel pas na de opnames beslist om uit elkaar te gaan, komt VTM nog financieel tussen. Zo was het bijvoorbeeld vorig jaar bij Inge en Jonas uit het eerste seizoen. Zij gingen als goede vrienden uit elkaar, maar deden dat pas na alle opnames. Toch werd alles door VTM betaald.

Verstoppertje

Ondertussen zijn de beslissingen al gemaakt. De koppels trouwden in november dus het vijf weken durende experiment is al even achter de rug. Het is de vraag wie van de koppels heeft beslist om hun leven te delen samen en wie na vijf weken de chemie niet meer of nog altijd voelde.

Sowieso moeten de kandidaten dus verstoppertje spelen op dit moment. Stijn en Nuria trokken vorig jaar regelmatig op citytrip om aan het alziend oog van Vlaanderen te ontsnappen, maar sowieso heeft elke kandidaat of elk koppel buren, sociale media, familie, ... die al meer kunnen weten. Wij moeten nog een aantal weken wachten op het verdict, maar we duimen alvast voor een goede afloop voor alle koppels!