Apple maakt werk van betere beveiliging en neemt een van zijn grootste critici aan

Wat is er beter dan je grootste criticus in huis halen? Dat dacht ook Apple en daarom hebben ze Jonathan Zdziarski een contract aangeboden. De blogger haalde in het verleden meermaals het nieuws door lekken in iOS aan te tonen en zal die nu dus van binnenuit proberen oplossen.

Privacy op smartphones is een hot thema en dus zijn ook smartphone-producenten ermee bezig. Apple heeft al lang een vrij goede reputatie op dat vlak en wil die duidelijk behouden. Daarvoor haalt het nu

Jonathan Zdziarski in huis voor een belangrijke positie in hun Veiligheidsteam. Dat heeft hij aangekondigd in een bericht op zijn blog.

Zdziarski is een bekende blogger die in het verleden onder andere wees op manieren om de passcode te omzeilen bij iOS 7 en 8. Hij toonde ook aan dat Apple verwijderde zaken niet volledig weg deed en slaagde erin om gewiste WhatsApp-gesprekken terug te halen.

Om dat probleem op te lossen maakte hij zelfs de speciale applicatie Eraser, die Apple weigerde te herkennen. Meest recent was hij bezig met Little Flocker, een applicatie die bij iOS voor extra veiligheid moet zorgen. Mogelijk wordt die app nu automatisch ingebouwd in producten van Apple.

Lees meer