Er lijkt een nieuwe Matrix-film in de maak, maar de kans is klein dat Keanu Reeves gaat meedoen

The Matrix is ook na 18 jaar nog steeds een van de meest iconische films uit die tijd en dus is de verleiding voor Warner Bros. groot om de film van onder het stof te halen. De studio zou gesprekken hebben gestart om een nieuwe Matrix-film te maken, maar dat nieuws krijgt veel kritiek op sociale media, onder andere doordat de kans klein lijkt dat Keanu Reeves zal meedoen.

The Matrix kwam uit in 1999 en maakte toen direct indruk met zijn fascinerende verhaal en nooit eerder gebruikte cameratechnieken. Hoewel de vervolgen The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions veel kritiek kregen, is de originele film nog altijd en icoon voor veel mensen. Daardoor staan veel fans dan ook huiverachtig tegen een remake.

Dat die nieuwe Matrix-film volgens de geruchten van The Hollywood Reporter maar weinig zou te maken hebben met het origineel, is een van de redenen voor die kritiek. Zo zouden Lana en Lilly Wachowski, de schrijvers en regisseurs van de eerste trilogie, voorlopig niet meewerken aan het project. Zolang dat het geval is zou ook hoofdrolspeler Keanu 'Neo' Reeves niet meedoen.

Wie wel aan boord is, is Joel Silver, de producer van de eerste films. Hoe concreet de onderhandelingen zijn is nog niet bekend, maar ook Michael B. Jordan zou gepolst zijn voor een belangrijke rol. Het lijkt overigens niet de bedoeling om een remake te maken, maar eerder een soort vervolg.

Lees meer