Met deze kledingstukken kun je maar beter oppassen, want ze zijn schadelijk voor je gezondheid

Vrouw zijn is vaak niet makkelijk. Heel vaak staan we 's ochtends voor onze kleerkast en hebben we werkelijk niets om aan te trekken. Nu blijkt dat we met een pak kledingstukken moeten oppassen, omdat ze schadelijk zouden zijn voor onze gezondheid. Dat zeggen althans leden van de Britse Chiropractic Association.

Er is kleding die huidirritaties, rugproblemen, bacterieën, schimmels, ... kan veroorzaken. Natuurlijk gebeurt dat niet van de ene op de andere dag en mag je dus nog altijd 'risicovolle kledij' dragen, zij het met mate. Voor jullie zetten we even op een rijtje wat de 'gevaarlijkste' kledingstukken zijn.

Hoge hakken

We beginnen met het meest voor de hand liggende onderdeel van onze outfit: hoge hakken. Enerzijds is er het gevaar om op je mooie smoeltje te vallen nadat je een voet fout zet, maar er is ook meer aan de hand (euhm, voet).

Het dragen van hakken kan zorgen voor onevenwichtigheid in je spieren, zelfs als je ze maar een paar keer per week draagt. Hierdoor kan je achillespees verkorten en zo kan je minder makkelijk je voet strekken. Hamertenen en likdoorns kunnen het gevolg zijn van je mooie schoenen.

Ook je rug ziet af door het dragen van die prachtige, maar moordende stiletto's. Telkens je hoge hakken draagt, loop je rond met een holle rug. Hierdoor kan je spierpijn krijgen en ook minder soepel lopen. Je hiel raakt sneller de grond waardoor ook knieën en heupen overbelast worden.

Mocht je toch geen afscheid kunnen nemen van je collectie pumps, kun je altijd nog deze oefening doen die ervoor zorgt dat je achillespees toch niet gaat verkorten: ga een paar keer per dag op blote voeten op het puntje van je tenen staan en beweeg je voet langzaam naar beneden.

© Giphy

Skinny jeans

Al jaren zijn ze ingeburgerd: onze nauw aansluitende jeansbroeken. Maar het is niet goed voor onze onderrug om onszelf in zo'n strakke broek te persen. De mobiliteit van knieën en heupen is te beperkt in de jeansbroek waardoor je bekken dat probeert te compenseren. Dat veroorzaakt dan weer pijn in de onderrug.

Als je bovendien een zittende job hebt, kan ook de druk in je lies toenemen. Daardoor kan het zijn dat je benen geen goede doorbloeding meer krijgen en je zware benen of zelfs gevoelloosheid kunt ervaren. Dat lijkt extreem, maar dat het wel degelijk voorvalt, blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in de Journal of Neurology.

© Giphy

Kanten ondergoed

Alles met mate, dat is ook zo met kanten ondergoed. De synthetische stof en onregelmatige randen kunnen zorgen voor huidirritaties.

In combinatie met een strakke broek wordt het probleem alleen maar erger. Het is verstandiger om te kiezen voor katoenen ondergoed, want dat ademt meer.

Hou dat sexy setje dus liever voor een speciale gelegenheid.

© Giphy

Jumpsuit

Het klinkt vreemd, want veel jumpsuits zitten lekker comfortabel, maar toch kan het modeverschijnsel voor serieus wat irritaties zorgen.

Het probleem zit hem in het naar het toilet gaan. Omdat je quasi naakt op het toilet moet zitten met zo'n jumpsuit aan, ga je soms minder drinken en ook minder vaak naar het toilet.

Als je het plassen gaat uitstellen, kun je een blaasontsteking krijgen en iedereen weet dat dat geen pretje is.

© Giphy

Handtassen

Haast elke vrouw heeft een grote handtas die boordevol spulletjes zit. Helaas gaat zo'n grote handtas vaak gepaard met overgewicht. Van de handtas dan.

Zo'n overvolle tas zorgt ervoor dat je last van je nek en onderrug kunt krijgen, omdat je je houding aanpast aan je handtas. Wisselen van schouder kan al helpen om het probleem te verkleinen, maar als je echt veel moet meenemen is het sowieso een betere oplossing om een rugzak te dragen.

Een goeie tip is ook om je handtas eens op de weegschaal te zetten: als je handtas meer dan 10% van je lichaamsgewicht bedraagt, dan laat je toch best een aantal spulletjes thuis.

© Giphy

Ballerina's

Hoezo ballerina's? Die zijn toch comfortabel en niet gevaarlijk hoog zoals stiletto's? Nee dat klopt, maar ballerina's bieden net zomin steun aan je voeten waardoor je last van je hielen kunt krijgen.

Net zoals bij slippers kun je daardoor een ontsteking krijgen in een pees tussen je hiel en tenen. En slippers zijn op zichzelf ook al niet erg hygiënisch.

Je voeten worden blootgesteld aan allerlei bacteriën en virussen. Hoewel het zo leuk is om te lopen op slippers in de zomer, hou je die dus beter gewoon voor bij het zwembad.

© Giphy

Nieuwe kleren

Nieuwe kleren gekocht? Die wil je ongetwijfeld de volgende dag al aantrekken, maar het is toch beter om je nieuwe aankopen toch eerst even te wassen. Niet alleen omdat die kleren al door anderen gepast zijn, maar ook omdat er allerlei chemicaliën op de kledij zit die ervoor moet zorgen dat kleren zo min mogelijk kreuken zolang ze in de winkel hangen. Tests hebben uitgewezen dat kledij uit China wel 900 keer meer chemische stoffen bevat dan de veiligheidslimiet toestaat.

Zoals je al kan raden zijn die chemische stoffen allesbehalve gezond. Volgens experts kun je serieuze huidirritaties zoals jeuk en uitslag krijgen als je je nieuwe outfits niet eerst van een wasbeurt voorziet.

Als je dus je kleerkast hebt uitgemest na het lezen van deze tips, was dan zeker even de nieuwe kleren die je ondertussen hebt aangeschaft!

© Giphy

Lees meer