Hallo Lay's! Een nieuwe verpakking én opeens meer calorieën in onze chips, hoe kan dat?

Ben jij ook zo zot van die knapperige 'oven baked-chips'? Je zou er zogezegd amper van bijkomen. Onlangs stelde Lay's een "nieuwe verpakking" voor, maar da's eigenlijk misleidende reclame. Want niet alleen de zakjes zelf zijn nieuw, maar ook de inhoud: er zitten veel meer calorieën in.

Je kent ze wel, die Oven Baked-chips waar je zogezegd niet dik van wordt. Met dit reclamefilmpje heeft chipsfabrikant Lay’s een nieuwe verpakking van Lay’s Oven Baked geïntroduceerd.

Maar wat ze er niet bij zeggen: op die nieuwe verpakking staat 50 % minder vet terwijl dat vroeger 70 % minder was. In het reclamefilmpje spreken ze zelfs over 40 % minder vet. Ook staat op de achterkant van de nieuwe verpakkingen een hoger aantal calorieën aangegeven per 100 gram.

Is er iets veranderd aan de chips zelf of was de oude claim van Lay’s een dikke leugen?

Olie

Newsmonkey heeft PepsiCo BeLux gecontacteerd, het koepelbedrijf waar Lay’s onder valt. De woordvoerder liet weten dat er meer olie aan de chips is toegevoegd.

“Dat hebben we op vraag van de consument gedaan omdat zij de smaak van Lay’s Oven Baked blijkbaar toch niet zo goed vonden. We spelen hiermee in op de consumenten die een betere smaak willen, maar tegelijkertijd ook lagere verzadigde vetlevels. Want Lay’s Oven Baked is nog altijd een stuk minder vet dan normale aardappelchips.”

Niet alleen nieuwe verpakking

Jep, de ‘dieetchips’ is no more. Konden ze dat niet even melden? De beschrijving "nieuwe verpakking" moet dus eigenlijk "nieuwe chips" zijn.

Toegegeven, die Oven Baked was maar droge boel. Wij zijn benieuwd of ze nu wat beter smaken. Eigenlijk kunnen we nu net zo goed hun Lay’s Light eten met 33 % minder vet.

Lees meer