De winkelkarquiz: dit zijn de regels (buiten beeld) + iets speciaals voor de paasvakantie

De winkelkarquiz van Iedereen Beroemd is ondertussen vaste kost op tv. De deelnemers spelen een quiz en vullen dan tegen de klok een winkelkar met zoveel mogelijk artikelen. Klinkt simpel, maar wat zijn nu de regels van het spel? Mag je bijvoorbeeld zomaar alles in de kar laden? Binnenkort komt er trouwens een 'specialleke' op de buis.

Vergis u niet: er zijn wel degelijk strenge regels verbonden aan de populaire quiz: je mag bijvoorbeeld wel je vrienden laten helpen, maar alleen jij mag de producten aanraken en in de kar leggen. Voor de rest zijn alleen maar sigaretten en alcohol bij minderjarigen verboden.

Wat mag in de kar?

Je mag zoveel artikelen inladen als je kan: grijpen maar! Je enige vijand is de klok: wie binnen de tijd over de finish raakt, krijgt alles wat in de kar zit. Luk het niet, dan krijg je een troostprijs: vroeger was dat één artikel, nu is het een goodiebag.

Hoe meedoen?

Elke zondag maken de makers de locatie bekend op de Facebookpagina. Zo weet je tenminste al in welke supermarkt er die week gespeeld wordt. Maar wat dan? Om ter eerst lopen naar de 'Iedereen Beroemd'-stand eens de deuren van de winkels openen om 8 uur? Nee! De deelnemers worden uitgepikt door rondsluipende redacteurs. Ze voeren korte gesprekjes met klanten en beslissen dan wie de kandidaat op tv wordt. Het is dus niet zo dat je je kan inschrijven voor de winkelkarquiz.

De selectie gebeurt in principe willekeurig. Wel probeert Iedereen Beroemd shoppend Vlaanderen evenwichtig in beeld te brengen met een gezonde afwisseling van studenten, gezinnetjes en collega’s. De opnames gaan meestal op maandag of woensdag door en zijn onaangekondigd.

Af en toe een specialleke

De makers van Iedereen Beroemd doen soms ook specialleke: in de lente gaat de winkelkarquiz al eens door in een tuincentrum, of rond de kerstperiode in een decoratiewinkel.

Ook voor de paasvakantie hebben ze een speciale week in petto met enkel kinderen als deelnemers. Overdosis schattigheid: check!

Record

Het recordbedrag staat momenteel op 2171,67 euro. Dat werd op 10 mei 2016 behaald door twee studenten elektromechanica in een doe-het-zelfzaak in Wetteren. Ze waren van plan hun prijzen te gebruiken om zelf een auto te bouwen.

Iedereen Beroemd: van maandag tot zaterdag op één om 19.40 uur

Lees meer