De 7 dingen die elke Harry Potter-fan moet weten

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

De wondere wereld van Harry Potter zit vol met geheimen en spannende intriges. Een ware Potterhead zou deze normaal al moeten kennen. Ben jij er zo eentje?

1. Het was Fred die, snif snif, stierf en niet George

Oké, oké, ik begin met een relatief gemakkelijke, dat geef ik toe. Maar zelfs ik, als toch wel die hard fan, twijfel soms wie nu zijn oor verloor (George) en wie ons nu massaal een gebroken hart bezorgde door heen te gaan (ik weet dat hij er uiteraard niet zelf voor koos, stomme Voldemort). Een fan heeft zelfs een hele theorie uitgebouwd over de dood van Fred. De zonen van Molly en Arthur Weasly zijn namelijk zo goed als allemaal gebaseerd op Britse koningen. Je hebt Arthur, Bill, George en Fred (Ronald en Percy kon hij niet 100% bevestigen) en de geschiedenis wees uit dat King George van Engeland zijn oor verloor en King Fred stierf. Pretty creepy, right?

2. Al het eten dat je in de Grote Zaal ziet is echt

De producent van de film, Chris Columbus, wou dat alles zo authentiek mogelijk was en wou absoluut echt eten gebruiken in de scènes tijdens het avondeten in de Grote Zaal. Dat was echter niet van lange duur want door de hete lampen op de set, begon het eten al snel te rotten en moesten ze een oplossing vinden: het eten werd ingevroren en bij gebruik in plastiek verwikkeld.

3. One big family

De acteur die de jonge Tom Riddle (Voldemort) speelt, is familie van de acteur die Voldemort speelt én de acteur die Bill Weasly speelt (Domhnall Gleeson) is de zoon van Brendan Gleeson of Alastor Moody.

Familiebanden zijn niet ver ter zoeken op de set van Harry Potter: Hero Fiennes-Tiffin is het neefje van Ralph Fiennes, die Voldemort speelt en Bill Weasly is een nakomeling van Alastor Moody. Dat eerste kan ik nog makkelijk aannemen maar dat tweede?

4. De meeste portretten die in Zweinstein hangen zijn gebaseerd op de cast en de crew

Zo krijgen ook de mensen achter de schermen een kleine rol in de film!

5. Tijdens de eerste film was Rupert Grint 13 jaar, Daniel Radcliffe 12 en Emma Watson amper 11 jaar

Zo jong en toch al zo talentvol!

6. Het eerste Harry Potter-boek kwam 20 jaar geleden uit , hetzelfde jaar als de eerste iPhone

Het eerste boek The Philosopher Stone kwam uit in 1997, hetzelfde jaar als de eerste iPhone.

7. Fred en George, de grappenmakers van de school, zijn geboren op 1 april

De meest geliefde tweeling ooit verjaart op 1 april, beter bekend als moppendag, toeval? Dacht het niet, nee!

Lees meer