Meisje met huidaandoening maakt van haar lichaam een kunstwerk als antwoord op pesters

Toen ze 12 jaar oud was, werd bij Ash Soto de huidaandoening vitiligo vastgesteld. Vitiligo is een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat stukken huid pigment verliezen. Ze werd vaak gepest, maar nu geeft ze al haar pesters ongelijk door van haar lichaam een kunstwerk te maken.

Hoe feller de ziekte zichtbaar werd, hoe meer ze gepest werd. Nadat een meisje haar gevraagd had of ze een douche van bleekwater had genomen, begon Soto haar volledige lichaam te bedenken en had ze geen zelfvertrouwen meer. Ook wanneer iemand haar vroeg of ze het Michael Jackson-syndroom had, verloor ze zelfvertrouwen.

Nu heeft ze een positieve kijk op haar lichaam. De 21-jarige doet nu haar verhaal op social media. Nu gebruikt ze haar lichaam als doek en schildert ze rond de vitiligovlekken op haar huid en maakt ze een kunstwerk van haar lichaam. Het is deel van een project dat The Marker Chronicles heet. Met dit project wil ze haar boodschap voor liefde voor je eigen lichaam verspreiden en hoopt ze dat meer mensen zichzelf gaan accepteren voor wie ze zijn.

Lees meer