Gigantische draken in Game of Thrones dit seizoen: "Zo groot als Boeing 747!"

Ja, ze zijn groter: de draken van Daenerys. Zoals elk seizoen. Maar de vraag is of ze het nu zullen houden bij enkele geiten en eens een kind, als ze lunch nemen. Want in seizoen 7, dat nu begint, zijn ze echt gigantisch. "Zo groot als een Boeing 747", zo onthullen de makers.

Herinner je het laatste beeld van het vorige seizoen: Daenerys is onderweg met haar vloot én haar drie draken naar Westeros. Dat gaat daar een warme ontvangst worden, want ze komt er om haar kroon te veroveren, met (veel) geweld als het moet.

En daarvoor heeft ze dus drie gigantische beesten aan haar kant. Maar deze keer zijn het echt monsters. "Dit jaar zijn ze zo groot als een 747", zo zegt regisseur Matt Shakman. “De grootste is Drogon, zijn vlammen hebben een diameter van zo'n 10 meter.” Ter info: een Boeing 747 is na de Airbus A380 het grootste vliegtuig ter wereld. Het is zo'n 75 meter lang, en 68 meter breed, met een hoogte van bijna 20 meter.

De draken hebben dus ook een gigantische vuurkracht. En het feit dat de regisseur zo goed op de hoogte is van die kracht doet vermoeden dat er nog een pak scènes gaan komen waarbij Daenerys haar vijanden op een pittige BBQ uitnodigt...

Lees meer