"De president heeft geen feiten": Anderson Cooper (CNN) doet frontale aanval op Trump over diens beschuldigingen aan adres Obama

Is de tijd dat Donald Trump zomaar alles kan tweeten voorbij? Want met z'n beschuldigingen dat z'n voorganger Barack Obama hem afluisterde met een telefoontap, ontploft nu terug in z'n gezicht. Hij kan geen enkel bewijs presenteren, en wordt daar nu zwaar op aangepakt. CNN-boegbeeld Anderson Cooper nagelt de president nu aan de schandpaal.

"The president has no facts." Met die woorden begon Anderson Cooper aan een monoloog die keihard inhakte op president Donald Trump. "Hij heeft geen feiten, geen informatie, over de wilde beschuldigingen van telefoontap aan het adres van de vorige president, Barack Obama."

De zaak gaat terug tot een paar tweets die Trump zomaar afvuurde waarin hij Obama beschuldigde van "telefoontap" en dat het een dikke schande was wat Obama met hem gedaan had. Toen al vroeg iedereen zich af wat Trump precies bedoelde, en of hij die scherpe aanval ook kon staven met enige vorm van bewijs. Obama ontkende meteen ooit iets in die richting zou gedaan hebben.

Sindsdien hebben zowel Republikeinen en Democraten de beschuldigingen van Trump veroordeeld. Want enige vorm van bewijs bleef uit. En woensdag gaf Trump dan eindelijk wat meer uitleg, op Fox News. Daarin kondigde hij aan "dat hij nog met iets heel straf gaat komen", maar hij had opnieuw geen enkele vorm van bewijs voor z'n zware beschuldigingen aan het adres van Obama.

En erger voor Trump: de Senate Intelligence Committee, een orgaan binnen de Senaat waarin zowel Democraten als Republikeinen zitten en dat toegang heeft tot info van de CIA, NSA en FBI, gaf al toe dat er op geen enkele manier aanwijzingen, laat staan bewijzen zijn. Er is dus nooit een telefoontap geweest.

Cooper hakte daarop dus keihard in op Trump. "Tonight, we know the president of the United States has no facts. No facts to back up his startling allegation that the former president of the United States, President Obama, wiretapped him in Trump Tower during the campaign."

Ondertussen kan de woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer, de boel weer proberen op te ruimen. Dat doet hij altijd op dezelfde manier: door oorlog te maken met de journalisten. Spicer probeerde het zo te draaien dat "een wiretap" zowat van alles kan zijn, niet per se een "wire tap" dus.

Bekijk hier het fragment:

 

Lees meer