Nintendo Switch blijkt wel degelijk groot succes: productie wordt verdubbeld

Nintendo is back! De verwachtingen voor de Nintendo Switch, de nieuwe console van de Japanse gameproducent, waren hoog, maar lijken allemaal ingevuld te worden. De Switch is zelfs zo'n groot succes dat Nintendo zijn productie voor volgend boekjaar verdubbeld. Er zullen 16 miljoen exemplaren gemaakt worden.

Wie de afgelopen twee weken de Nintendo Switch wou kopen, zal gemerkt hebben dat dat niet eenvoudig is. De nieuwe console krijgt veel positieve commentaren en verkoopt ook heel goed. Er zouden wereldwijd al 1,5 miljoen exemplaren verkocht zijn in het weekend dat de console gelanceerd werd, al heeft Nintendo nog geen officiële verkoopscijfers bekend gemaakt.

Voor volgend boekjaar, dat in april begint, stond de productie van 6 miljoen exemplaren gepland, maar dat heeft Nintendo nu dus verdubbeld. Daarmee lijkt de Switch het grootste succes van Nintendo te worden sinds de Wii uit 2006. Die werd zo'n 100 miljoen keer verkocht. De Wii U uit 2012 viel tegen met in totaal maar 14 miljoen verkochte exemplaren.

Maar is hij de moeite? En hoe goed is Zelda, de killergame waarmee de Switch werd gelanceerd?