Wat doet matrassenkoning Deefje eigenlijk in The Sky is the Limit? Hij is een miljonair... zonder miljoenen!

Elke dinsdag laat Vier ons binnenkijken in het leven van the rich and famous. De champagne vloeit telkens rijkelijk, en de miljoenen ook. Stiekem zijn we allemaal jaloers, toch? Maar waarom Dave Wauwermans in 'The Sky Is The Limit' zit, is ons nog altijd niet duidelijk. Want hij is een miljonair zonder miljoenen, blijkt nu. 

In The Sky Is The Limit op VIER wordt de matrassenkoning voorgesteld als een hardwerkende marktkramer die het tot multimiljonair schopte. Tijdens zijn hoogdagen bestond het imperium van de matrassenkoning uit 25 Slaapcomfort-winkels, goed voor een omzet van bijna 4 miljoen euro. Dat blijkt uit research van De Rijkste Belgen en Jobat.

Nooit miljonair geweest

Maar die gouden dagen zijn voorbij. Want eigenlijk is Dave Wauwerman helemaal niet zo rijk als hij wil laten uitschijnen, laat staan een miljonair of lid van de jetset. Want Deefje is niet zo’n krak in management, hij had teveel matrassen in stock. Daarom had hij nooit meer dan 200.000 euro op zijn bankrekening staan. En dat was dan nog tijdens zijn gloriedagen.

Rare keuze dus om Dave te laten opdraven in het exclusieve programma. Want behalve een kitscherig (huur?)appartement in Knokke en een gehuurde limousine voor één dag en een gratis 'Rolls Royce'-weekendje, hebben we nog niet veel jetset gezien.

Gratis reclame

Hij is niet rich dus, maar wel famous. En dat komt Dave wellicht goed uit, want net nu pakt hij uit met een nieuwe, bescheiden zaak in bedden en matrassen. Toeval? The Sky Is The Limit is in ieder geval mooi meegenomen en onbetaalbare (gratis) reclame... voor Deefjes Slaapcomfort in Knokke die deze week is geopend.

Da's nog niet alles

Ook zou Dave ene Koen Tombeur in het zak gezet hebben voor 30.000 euro in een deal rond een reclameblad. Net voor de zaak voor de rechter zou komen, liet den Deef zich failliet verklaren. Gemakkelijke ‘oplossing’, zeg.

Een oude vos ...

Maar Deefje is zijn oude streken blijkbaar nog niet verleerd. Onlangs werd hij door de correctionele rechtbank van Turnhout veroordeeld tot een boete van 420 euro. Dave had 11 nachten doorgebracht in een suite van sterrenrestaurant De Pastorie maar was vertrokken zonder te betalen. Pas enkele dagen voor hij moest voorkomen, heeft hij de rekening van 1.298 euro betaald. Als Deefje nu die boete niet betaalt, vliegt hij 20 dagen de bak in.

Stoer als hij is, lacht Wauwerman op Facebook met het voorval. Hij heeft een foto van de bewuste rekening gepost:

1 keer kreeg hij alleszins geen boete. Kijk hoe blij Deefje is dat hij nuchter in het zakje mag blazen:

Lees meer