Deze tijdlijn toont wanneer anderen je het knapst vinden, en je het slimst of gelukkigst bent

Mijlpalen zijn er om gevierd te worden. Maar van sommige dingen weet je niet precies wanneer ze zich voordoen. De nieuwssite Business Insider heeft van enkele studies een tijdlijn gemaakt die toont op welke leeftijd je bijvoorbeeld het beste een nieuwe taal kan leren of een marathon loopt. Wij zetten enkele voor je op een rijtje.

© Skye Gould/Business Insider

Je hersenen slagen het meeste op wanneer je 18 bent

© Giphy

De perfecte leeftijd om veel bij te leren is achttien. Een studie in 2016, gepubliceerd op Sage Journals, stelde vast dat achttienjarigen het beste onthouden en memoriseren. Zo bestaat er een test, de digit symbol coding test, die aan elk cijfer een symbool toekent. En de persoon in kwestie moet dan de cijfers terug bij de juiste symbolen plaatsen. Achttienjarigen scoorden hier het beste.

Het onthouden van een nieuwe naam lukt je het beste op je 22

We hebben het allemaal al wel eens voorgehad. Iemand stelt zich voor, maar na enkele minuten ben je de naam al vergeten. Niet expres natuurlijk. Op je tweeëntwintig zal dit minder snel gebeuren. Dit werd vastgesteld in een studie op Science Direct in 2010. Zorg dus maar dat je vriendengroep compleet is tegen dan.

Vrouwen zijn het aantrekkelijkste op hun 23, mannen worden knapper met de jaren

© Giphy

Volgens een onderzoek van de datingsite OKCupid vinden mannen vrouwen het knapste in hun vroege twintig. Terwijl het voor vrouwen wat later komt. Zij vinden mannen die wat ouder zijn dan hen het aantrekkelijkst. We moeten er wel bijzeggen dat dit niet representatief is voor de hele bevolking. Maar toch leuk om te weten.

Op je 23 ben je het meest tevreden met je leven

© Giphy

Een enquête in Duitsland geeft als resultaat dat jongeren het meest content zijn over hun leven op hun drieëntwintig. Met alles wat op die leeftijd kan omgaan, zoals een eerste job, een nieuw huis, een gloednieuwe relatie,... zijn 23-jarige vrij gelukkig.

Je bent het sterkste op je 25

© Giphy

De kracht in je spieren bereikt zijn hoogtepunt wanneer je vijfentwintig bent. En die kracht neemt zo goed als niet af de komende tien à vijftien jaar. Dit werd vastgesteld door de Universiteit van Toronto in 1998.

Je hebt de grootste kans om een marathon te winnen op je 28

© Giphy

Volgens een vijftigjarig onderzoek kan je het best marathons uitlopen op je 28ste.

Op je 70 ben je tevreden met je uiterlijk

© Giphy

Wat?! Pas op je zeventig ben je tevreden met je uiterlijk? Volgens een enquête van Gallup is twee derde van de 65-jarige tevreden met hoe die eruit ziet. Bij mannen is dit het vaakst rond de tachtig, terwijl vrouwen zich het liefste zien rond hun vierenzeventig. Pas op latere leeftijd zijn mensen dus pas tevreden met hun uiterlijk.

Lees meer