Geniaal of irritant: deze nieuwe Facebookfunctie zou je flink wat batterij kunnen kosten

We hebben het allemaal al eens gehad: je zit midden in een Facebookdiscussie, dan moet je naar je werk of de les en als je terugkomt weet je zelfs niet meer waar je originele bericht stond wegens té veel replies. Facebook rolt daarom overal een update uit die je die gesprekken laat zien alsof ze in de chat zaten, zo zie je meteen wie er op jou geantwoord heeft. Maar dat heeft natuurlijk een prijs, in dit geval batterijduur.

Zeventien notifications: allemaal mensen die gereageerd hebben op je bericht van gisterenavond, en dan niet weten waar je moet beginnen? Als het van Facebook afhangt is dat gedaan: sommige mensen kregen zelfs al een update, waardoor je discussies in een aparte tab te zien zijn. En voor wie dacht dat die functie vooral voor extra gemoedsrust zou gaan zorgen: het zijn pop-ups, dus eigenlijk vooral extra vervelend.

Wat niet wil zeggen dat de extra tabs niet handig kunnen zijn: je verliest dus geen tijd aan het eindeloos scrollen door een discussie die je al grotendeels gevolgd hebt. Hoewel dat eigenlijk nog best meevalt: enkel Facebook op desktop krijgt de update, daar is dat scrollen sowieso een stuk eenvoudiger. Voor smartphones komt er geen clevere oplossing.

Zet het uit?

Facebook vertelde ook aan Mashable dat je, voor wie echt een hekel heeft aan extra tabs, die optie ook uit te schakelen valt in het dropdownmenu. Ons lijkt dat niet de meest efficiënte manier, maar hé, zo scroll je toch nog in rust en vrede door je NewsFeed.

Maar de grootste irritatie is wellicht dat die extra tabs sowieso meer batterij verbruiken. We hoorden al van Chrome eerder deze week dat de browser werkt aan een manier om dat te verbeteren, tot dan ben je tot een kwart meer tijd kwijt aan extra tabs. Facebook neemt sowieso al best wat plaats in op je processor, dit is op dat vlak geen verbetering. Het hangt er maar van af hoe vaak je aan een flamewar op Facebook begint.

Lees meer